Το φορητό ψηφιακό πλανητάριο στο Δήμο Πωγωνίου

ΟΔήμος Πωγωνίου «φέρνει το φεγγάρι και τα άστρα» στους μαθητές, μέσα από μία ενδιαφέρουσα προβολή στο φορητό ψηφιακό πλανητάριο.
Οι προβολές θα είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής. Περισσότερα από 400 παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μοναδικό και συγχρόνως μαγικό ταξίδι στο σύμπαν, παρακολουθώντας πραγματικές εικόνες από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου.
Στη δράση αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κ. Τάσος Γιούνης ο οποίος επεσήμανε ότι το φορητό πλανητάριο θα ταξιδέψει στο Δήμο Πωγωνίου στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και έκανε λόγο για μία πρόταση της Δημοτικής Αρχής που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Διευθυντές των σχολείων και τους μαθητές. «Ο Δήμος Πωγωνίου φέρνει τα Χριστούγεννα πιο νωρίς και ετοιμάζει σειρά δράσεων για όλα τα παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά.
Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα και την Τρίτη με το φορητό ψηφιακό πλανητάριο. Θέλαμε αυτές οι εκδηλώσεις να έχουν συγχρόνως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και η ευκαιρία δόθηκε όταν είδαμε ότι μπορούμε να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο σύμπαν.
Το φορητό πλανητάριο θα έρθει στο Δήμο για δύο ημέρες. Τη Δευτέρα θα γίνουν προβολές για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και την Τρίτη για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου. Περισσότερα από 400 παιδιά θα ταξιδέψουν στο ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα και τον γαλαξία και με έναν πολύ απλό τρόπο θα πάρουν μία ολοκληρωμένη εικόνα του σύμπαντος.
Πρόκειται για μία πρόταση της Δημοτικής Αρχής που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Διευθυντές των σχολείων και τους μαθητές και είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι όλο το κόστος θα το επωμιστεί ο Δήμος Πωγωνίου. Οι προβολές θα είναι, λοιπόν, εντελώς δωρεάν για όλους τους μαθητές του Δήμου και θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου» σημείωσε.
Οι προβολές αφορούν και τα προσφυγόπουλα, που θα την παρακολουθήσουν τις απογευματινές ώρες.
Οι εκδηλώσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Πωγωνίου η 1η μαθητική συνάντηση, όπου τα σχολεία θα παρουσιάσουν από μία καλλιτεχνική δράση ενώ στις 22 Δεκεμβρίου θα έρθουν στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου η Αστερούπολη και τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Εκεί θα γίνει μία μεγάλη γιορτή με τον Άγιο Βασίλη, μάγους και ήρωες κινουμένων σχεδίων.
Στην ταινία που θα προβληθεί αναφέρθηκε ο κ. Κώστας Σακκάς. Πρόκειται για την ταινία «Από τη Γη στο Σύμπαν», διάρκειας 32’. «Το ταξίδι αυτό παρέχει στον θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα του αστρονομικού Σύμπαντος, με τρόπο απλό, εντυπωσιακό  και αφηγηματικό. Δεν είναι τυχαίο που συμμετείχε σε πάνω από είκοσι φεστιβάλ ταινιών θόλου, προβάλλεται σε περισσότερα από 700 πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες» τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]