Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας. Χιόνια από αύριο

Η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη και άφησε πίσω της έναν νεκρό στην Ζάκυνθο, αναμένεται να συνεχιστεί σε ολόκληρη τη χώρα τουλάχιστον έως και την Τετάρτη.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αναμένεται να είναι η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, ενώ δεν θα λείψουν οι καταιγίδες και τα χιόνια, ακόμα και στα ορεινά της Αττικής.

Κλειστός για δεύτερη ημέρα παραμένει ο σταθμός του μετρό Μέγαρο Μουσικής, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία προκειμένου να ανοίξει ο σταθμός για το κοινό.Το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ των στάσεων Ευαγγελισμός και Αμπελόκηποι για να εξυπηρετηθεί.

Αυτή την ώρα εκδηλώνονται νέες καταιγίδες που αναμένονται να ενταθούν έως και τις βραδινές ώρες. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στο Αιγαίο.  Μάλιστα, σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι πολύ ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ σε νοτιότερα ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Στα πελάγη θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με τις εντάσεις τους στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ, αλλά από το βράδυ της Δευτέρας και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά.

Το διήμερο Τρίτη 29/11 και Τετάρτη 30/11 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 τουλάχιστον βαθμών, οι βροχές και οι καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο (με έμφαση στην Κρήτη), καθώς και οι χιονοπτώσεις.

Την Τρίτη χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά, σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Την Τετάρτη παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές της Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ.

Την Τρίτη χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά του νομού Αττικής και από το βράδυ σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (κυρίως στα βόρεια).
 madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]