Την Πέμπτη η συνεδρίαση για το ΕΣΡ - Χωρίς εμμονές για τον αριθμό

Κάλεσμα στη ΝΔ να συναινέσει σχετικά με το θέμα της συγκρότησης ΕΣΡ απηύθυναν το απόγευμα της Κυριακής κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, από το υπουργείο ανέφεραν ότι η ΝΔ πρέπει να μπει στη συζήτηση για τα πρόσωπα και να μετακινηθεί από τη θέση του «παρών» στο «ναι» για τη συγκρότηση του συμβουλίου.
Ταυτόχρονα, εκτίμησαν ως θετική τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού στο ζήτημα αυτό. Καταλήγοντας, οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως δεν μπορεί να υπάρχουν άδειες πανελλαδική εμβέλειας χωρίς τίμημα.
Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που ήταν να γίνει αύριο, Δευτέρα, με αντικείμενο τη συγκρότηση ΕΣΡ, αναβλήθηκε και θα γίνει τελικά την Πέμπτη στις 3 μ.μ. Αιτία της αναβολής είναι η αλλαγή της σύνθεσης της Διάσκεψης των Προέδρων, μετά από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, μέλη της Διάσκεψης (π.χ. ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Κώστας Γαβρόγλου) έγιναν υπουργοί, οπότε θα πρέπει πρώτα να εκλεγεί νέος πρόεδρος στην Επιτροπή Μορφωτικών, για να μπορέσει να είναι πλήρης η σύνθεση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Εξηγήσεις από τον Ν. Παππά ζητά η ΝΔ
Απαντώντας στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, κύκλοι της ΝΔ ζήτησαν και πάλι εξηγήσεις από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, σχετικά με το ταξίδι του στη Βενεζουέλα με τον κ. Αρτεμίου.
«Οι κύκλοι του κ. Παππά θα πρέπει να τον παροτρύνουν να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τα πάρε-δώσε με τον κ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα», ανέφεραν οι κύκλοι της ΝΔ. Σε ό,τι αφορά το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν ότι η Νέα Δημοκρατία «το χειρίζεται με τη δέουσα θεσμική και δημοκρατική σοβαρότητα».
Οι πηγές της Πειραιώς κάλεσαν, επίσης, την κυβέρνηση «που τράπηκε σε άτακτη υποχώρηση, να απολογηθεί στους πολίτες».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]