Στο Νέο ΕΣΠΑ Εντάχθηκε Το Κέντρο Κοινότητας Του Δήμου Αρταίων

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» (νέο ΕΣΠΑ) εντάχθηκε το «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων», με απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 172.800 ευρώ και η έναρξη της υλοποίησής του έχει οριστεί για τον Ιούλιο του 2017, ενώ το έργο, εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Αρταίων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής για τις ευάλωτες ομάδες του Δήμου μας. Αφορά στη δημιουργία και λειτουργία για τρία (3) έτη ενός Κέντρου Κοινότητας, που θα έχει ως στόχο την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας». Θα απασχοληθούν μάλιστα τρία άτομα, δύο κοινωνικοί λειτουργεί και ένας ψυχολόγος.
«Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς εξασφαλίζεται η λειτουργία μιας δομής που έχει η ανάγκη η Άρτα. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας. Επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία, μεταξύ άλλων, Κοινωνικού Παντοπωλείου και Δομής Παροχής Συσσιτίου, Κοινωνικού Φαρμακείου, Κοινωνικού Ιατρείου, Κοινωνικού Λαχανόκηπου και Παιδικής Χαράς για ΑΜΕΑ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Να σημειωθεί, ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων το οποίο θα εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες: υποδοχή -ενημέρωση - υποστήριξη των πολιτών, συνεργασία με υπηρεσίες και δομές, παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων. Το Κέντρο διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα- πολίτες του δήμου Αρταίων με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Θα στεγαστεί σε δύο γραφεία στο ισόγειο του Δημαρχιακού Καταστήματος στην Άρτα και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00-16:00.
Ωφελούμενοι της πράξης είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αρταίων, και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]