ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κρινιώ Νικολάου - «Δεν είσαι ράτσα, είσαι φάτσα», νέα κυκλοφορία

Βιογραφία
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στην ηλικία των 7 ο πατέρας της, που αγαπούσε πολύ τη μουσική, την  πήγε στο Ωδείο Αθηνών για να μάθει πιάνο. Πολύ γρήγορα η μουσική έγινε και δική της αγάπη… Ανακάλυψε μία «δύναμη» που δεν ήξερε ότι είχε και οτι ακολούθησε ήταν μονόδρομος… θεωρία, αρμονία, πιάνο,σύνθεση, τραγούδι.. Το 1992, βρέθηκε με φίλους μουσικούς να παίζει σε μικρούς χώρους, αναζητώντας νέα μονοπάτια έκφρασης που σύντομα συνοδεύονταν απόδικές της μουσικές και τραγούδια. Μία από αυτές τις βραδιές έγινε αφορμή για να γνωρίσει τον Γιάννη Σπανό και να έχει την πρώτη της σημαντική συνεργασία,τραγουδώντας μαζί του, δικές του δημιουργίες.
 Την επόμενη χρονιά, συνάντησε τον Κώστα Χατζή, ο οποίος της ζήτησε να συμμετάσχει στις παραστάσεις, που ετοίμαζεμετά από απουσία πολλών χρόνων. Ξεκινά την συνεργασία στη σκηνή του REX,τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα και πιάνο δίπλα στον μεγάλο ερμηνευτή καιδημιουργό. Με τον Κώστα Χατζή, αποκτά την πρώτη της δισκογραφική συμμετοχήστο δίσκο του «ROM Αγάπη μου”, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα μαζί του σε7 τραγούδια.
 
Επόμενη μεγάλη συνεργασία έρχεται με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, να συμμετάσχει στις καλοκαιρινές του συναυλίες.Οι μεγάλες σκηνές και οι μουσικές περιοδείες με σημαντικούς καλλιτέχνες της χαρίζουνανεκτίμητη εμπειρία, η οποία εξελίχθηκε σε μοναδική δημιουργικότητα, αφού τοανήσυχο πνεύμα του παθιασμένου μουσικού αποζητούσε άμεση επαφή με το κοινό.Έτσι αρχίζει να διοργανώνει μουσικές βραδιές σε μικρά μουσικά στέκια. Ένας απότους σταθμούς της ήταν το «Isabella live”, όπου για 3 χρόνια ζει πολύ όμορφες βραδιές με τον κόσμο να γεμίζει κάθε βράδυ το χώρο και να δημιουργεί μία πολύ ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα.



Το 1996-1997 την βρίσκει δίπλα στον Δημήτρη Μητροπάνο σε ένα πρόγραμμα που είχε τεράστια επιτυχία στο ΖΟΟΜ στην Πλάκα. Ακολουθούν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και μία εξίσου επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων τον επόμενο χειμώνα στο «Άλσος». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ηχογραφείται ζωντανά, αποτελώντας τη δεύτερη δισκογραφική της συμμετοχή, ενώ αυτός ο δίσκος γίνεται χρυσός,παρουσιάζει αμέσως μετά την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Το φιλί και το χαστούκι», στην οποία υπογράφει τη μουσική των 4 τραγουδιών του δίσκου. Ο Δημήτρης Μητροπάνος τραγουδάει μαζί της το κομμάτι σε δική της μουσική με τίτλο «Το χατίρι», επισφραγίζοντας με το δικό του μοναδικό τρόπο μία μεγάλη επιτυχία. «Το φιλί και το χαστούκι» παρουσιάζεται μέσα από μεγάλες συνεργασίες με σημαντικούς μουσικούς και ερμηνευτές σε ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικά στέκια της Αθήνας, όπως το «Omni live» το «Χάραμα» (1999-2000), η «Μουσική σκηνή Πειραιά» (2001) και τα «13 φεγγάρια» (2002).



Το 2003 παρουσιάζει μία νέα μουσική ενότητα, η οποία περιέχει 5 καινούργια τραγούδια και έχει τον τίτλο «Ό,τι αγαπήσαμε αντέχει». Πρόκειται για μία δουλειά, που ολοκληρώνεται την επόμενη χρονιά σε ένα άλμπουμ με 13 τραγούδια με τίτλο,«από τα μάτια χρώμα»! Το άλμπουμ παρουσιάζεται σε μουσικές σκηνές, όπως το «ΖΟΟΜ» (2005), το «Χαμάμ» (2005-2006) και το «Caminito» (2007), ενώ το 2007 παρουσιάζει μία σύνθετη μουσική παράσταση, με χορευτικές και εικαστικές παρεμβάσεις στο «ΒΟΟΖΕ».Τρία χρόνια δημιουργικής συνεργασίας, σύνθεσης και ερμηνευτικής αναζήτησης καταλήγουν στη νέα της δουλειά «Η ζωή στις οθόνες», στην οποία υπογράφειμουσικά τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου.



Η επόμενη δισκογραφική της δουλειά έχει τον τίτλο «Μ ένα φιλί» .Μέσα σε αυτό το άλμπουμ υπάρχει και μελοποίηση του ποιήματος «το κάλεσμα της τέχνης». Το 2013-2014 συνεργάζεται μετον Σταμάτη Κραουνάκη στην ομάδα σπείρα –σπείρα στην παράσταση η «μεγάλη αγκαλιά»! αυτη η παράσταση γνωρίζει μεγάλη επιτυχία αλλα και η δική της συμμετοχη .

Το 2015 συμμετέχει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο οπου ο Νίκος Μουρατίδης γράφει και σκηνοθετεί την μουσικοθεατρική παράσταση “ΜΕΛΙΝΑDarling” .Τον Απρίλιο του 2016 παρουσιάζει και ερμηνεύει ένα καινούργιο τραγούδισε μουσική δική της και σε στίχους του Γ.Κρητικού το «Παλιά μου τέχνη».
Και πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο τις Single «Δεν είσαι ράτσα, είσαι φάτσα» στο οποίο υπογράφει η ίδια την μουσική και η Ρεβέκκα Ρούσση τους στίχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]