ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργασιακά: Το μεγάλο "αγκάθι"! Καμία συμφωνία και... βλέπουμε

Στο μεγαλύτερο "αγκάθι" των διαπραγματεύσεων εξελίσσεται το ζήτημα των εργασιακών. Τελείωσε η συνάντηση Θεσμών - Αχτσιόγλου χωρίς καμία συμφωνία. Σειρά παίρνουν Τσακαλώτος, Παιδεία και Χουλιαράκης - Φωτίου.
Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού, ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα ερωτήματα ήταν το κατά πόσο θα... αντέξει η νέα υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, το ΄"στενό μαρκάρισμα" των δανειστών σχετικά με τα εργασιακά. Οι δυσκολίες αυτές επιβεβαιώνονται, αφού η σημερινή συνάντηση έληξε χωρίς καμία συμφωνία.Έφη Αχτσιόγλου και Θεσμοί έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για περίπου τέσσερις ώρες. Δεν υπήρξε καμία προσέγγιση, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Θεσμοί έχουν ήδη αποστείλει την πρότασή τους στην ελληνική κυβέρνηση για... εξέταση.

Εδώ να σημειώσουμε πως -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- δεν έχει οριστεί νέο ραντεβού μέχρι τις 22 του μήνα που οι εκπρόσωποι των Θεσμών θα βρίσκονται στην Ελλάδα, συνεπώς εάν οριστεί νέο ραντεβού, θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.



Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου οικονομικών, οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται στα εργασιακά θέματα, καθώς και σε ζητήματα που άπτονται του δημοσιονομικού κενού και κάποια της παιδείας.

Για το δημοσιονομικό κενό, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών μια απόσταση 50 εκατ. ευρώ για το 2017 (που δεν συνιστά πρόβλημα για τον νέο προϋπολογισμό που κατατίθεται αύριο Δευτέρα στη Βουλή), ενώ για το 2018 οι θεσμοί εμμένουν σε δημοσιονομικό κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ, όπως υποστήριζαν και κατά την πρώτη άφιξή τους στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα
Αυτή την ώρα έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα δημοσιονομικά, ενώ θα ακολουθήσουν συζητήσεις για την Παιδεία.



Ανοιχτό είναι, μάλιστα, το ενδεχόμενο στις 22:00 το βράδυ να μεταβούν στο Χίλτον οι Γιώργος Χουλιαράκης και Θεανώ Φωτίου για να συζητήσουν σχετικά με το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης.

Εκεί να σημειώσουμε πως υπάρχει μάι διαφορά περίπου 260 εκατομμυρίων ευρώ, όσον αφορά στην χορήγησή του.
πηγη newsit.gr

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]