Επιλεκτικές οι βροχές...

στις θαλάσσιες περιοχές περιορίζονται οι βροχές
Eπιλεκτική είναι η μεταβολή του καιρού των τελευταίων ωρών, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας επικρατεί καλοκαιρία. Ωστόσο, δεν λείπουν οι βροχές και οι καταιγίδες, κυρίως στα Νότια θαλάσσια τμήματα και το Ανατολικό Αιγαίο. Μετά τις πρωινές βροχές που σημειώθηκαν και σε Ηπειρώτικες περιοχές, ο καιρός παρουσιάζει αισθητή βελτίωση, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται, κυρίως πάνω από θαλάσσιες περιοχές.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 15:00 το μεσημέρι σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: Αγία Παρασκευή Λέσβου 61 χιλιοστά, Φούρνοι Ικαρίας 46 χιλιοστά, Βαρθολομιό 37 χιλιοστά, Αρφαρά Μεσσηνίας 33 χιλιοστά, Αμαλιάδα 30 χιλιοστά, Καλαμάτα 27 χιλιοστά, Ζάκυνθος 23 χιλιοστά, Σπάρτη 17 χιλιοστά και Μονεμβασιά 14 χιλιοστά.

Υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς οι Νοτιάδες μεταφέρουν θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες έως τις 15:00 το μεσημέρι είχαν ως εξής: Πρέβεζα 23 βαθμοί, Λιβαδειά 22 βαθμοί, Αθήνα 21 βαθμοί, Κάλυμνος 20 βαθμοί, Πάτρα 19 βαθμοί και Ιωάννινα 18 βαθμοί Κελσίου.

Σημαντικές είναι οι καταστροφές που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Τριφυλία από ανεμοστρόβιλο και χαλαζόπτωση, που έπληξαν την περιοχή. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται σε Σπηλιά, Φαρακλάδα και Αγρίλη, όπου ξεριζώθηκαν ελαιόδεντρα, ενώ καταστράφηκε μεγάλο μέρος της παραγωγής. Προβλήματα παρατηρήθηκαν για μία ακόμα φορά και στους Γαργαλιάνους και ιδιαίτερα σε θερμοκήπια και χωράφια, που είχαν πληγεί και από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου.
πηγη xalazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]