Σωματείο ΙΥ Ιωαννίνων: «ΟΧΙ» Στη Δουλειά Την Κυριακή.

Η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χριστίνα Τουλκιαρίδου, σε συνέντευξη τύπου σήμερα στο Εργατικό Κέντρο, αναφέρθηκε στην προκηρυγμένη απεργία για τους εργαζόμενους  στο εμπόριο την Κυριακή στις 6 Νοέμβρη .
Μεταξύ άλλων ανέφερε:  Το σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα και S/M να πουν «ΟΧΙ» στη δουλειά την Κυριακή. Η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας είναι πάγια διεκδίκησή και αίτημα των Ιδιωτικών υπαλλήλων. Αυτή η κατοχύρωση όπως και μια σειρά άλλες ,είναι θέματα διεκδίκησης για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο. Το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές όπως και η προσπάθεια διοργάνωσης της Λευκής Νύχτας είναι στην κατεύθυνση της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου, που είναι επιδίωξη των πολυεθνικών, του μεγάλου κεφαλαίου.  Θέλουν εργαζόμενους λάστιχο-φτηνούς που να τους εκμεταλλεύονται μέρα νύχτα.
 Την σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Κυριακή 6 Νοέμβρη  θα είναι στην αγορά ενημερώνοντας τον κόσμο, αναδεικνύοντας ότι αυτό που λείπει  από τα λαϊκά στρώματα είναι τα χρήματα κι όχι ο χρόνος  για να ψωνίσουν.  Ότι  στα περισσότερα μικρομάγαζα οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται για τη δουλειά την  Κυριακή. Τέλος, ότι  από το άνοιγμα τις Κυριακές πλήττονται και οι μικροί απασχολούμενοι που έχουν μια μέρα να ξεκουραστούν και θα πρέπει κι αυτοί, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους του κλάδου να παλέψουν για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.
Ταυτόχρονα, το σωματείο μας, θα ενημερώνει για την απεργία που έχει προκηρυχθεί, προετοιμάζοντας έτσι τους εργαζόμενους. Στόχος είναι, ανέφερε η κα Τουλκιαρίδου « οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι να  διεκδικήσουμε όχι μόνο να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αλλά να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας, αυτά που μας αξίζουν. Να καταργηθούν δηλαδή όλοι οι προηγούμενοι αντεργατικοί νόμοι, να υπογραφεί η ΕΓΣΣΕ που να καλύπτει και να προστατεύει τη ζωή των εργαζομένων. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε τον πλούτο. Εμείς πρέπει να τον καρπωθούμε.»
Το σωματείο έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης μας την Τετάρτη 9 Νοέμβρη, στις 6:00  το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο  με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο, την απεργία και τη συμμετοχή στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στην Αθήνα που θα γίνει στις 19-20 Νοέμβρη.
Μετά τη Συνέλευση θα γίνει προβολή της ταινίας «Κλέφτης ποδηλάτων» .  Είναι η πρώτη ταινία από μια σειρά ταινιών που θα προβάλλονται στο ΕΚΙ κάθε Τετάρτη για όλο το Νοέμβρη, στα πλαίσια της πολιτιστικής δραστηριότητας του σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]