Ποια υπουργεία «τεμαχίζονται», ποια νέα δημιουργούνται

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπουργείο Ενέργειας και υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα υπάρχουν, όπως φαίνεται στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τον επερχόμενο ανασχηματισμό, όποτε και αν κρίνει ο πρωθυπουργός ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος.
Με δύο Προεδρικά Διατάγματα του πρωθυπουργού, τα οποία κρίθηκαν νόμιμα από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, δημιουργήθηκαν τα προαναφερόμενα υπουργεία,  ανασυστάθηκε το υπουργείο Τουρισμού ενώ όπως ήταν φυσικό η σύσταση των νέων υπουργείων έφερε μετονομασία άλλων υπουργείων και αφαίρεση αρμοδιοτήτων τους.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συγκροτείται από γραμματείες του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Πρόκειται για τις γενικές γραμματείες Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υποδοχής.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει τις αυτοτελείς υπηρεσίες Ασύλου, Αρχής Προσφύγων και Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Μεταναστευτικής Πολιτικής οι οποίες μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, συγκροτείται από την γενική γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.

Το υπουργείο Τουρισμού θα επανακτήσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που είχε πριν συγχωνευθεί το 2015 με άλλα υπουργεία.

Το υπουργείο Ενέργειας θα συγκροτηθεί από τις υπηρεσιακές μονάδες της γενικής γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ μεταφέρεται σε αυτό η εποπτεία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, για τους οποίους ήταν αρμόδιο μέχρι τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μεταφέρεται η εποπτεία των φορέων που υπάγονταν στο προ του 2015 υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ποια υπουργεία μετονομάζονται
Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετονομάζεται σε υπουργείο Εσωτερικών.
Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]