Έρευνα της Alco: Επτά στους δέκα πολίτες θέλουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Έρευνα της Alco για το News247 δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών ζητά συναίνεση για το ΕΣΡ. Την ίδια στιγμή, 3 στους 4 πολίτες, πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Alco για το News247 όσον αφορά τη συγκρότηση του ΕΣΡ και την έκδοση προσωρινών αδειών λειτουργίας των καναλιών μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κώστας Παναγόπουλος, δύο είναι τα ενδιαφέροντα σημεία.

"Πρώτο και πολύ σημαντικό, η επιθυμία / προτροπή / απαίτηση για συναίνεση στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Είναι προφανές ότι, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, η κοινωνία επιθυμεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που οδηγεί στην αδειοδότηση των  καναλιών. Ζητά λοιπόν αυτό να γίνει με τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  χωρίς να υπάρχουν όροι και προαπαιτούμενα.   Η επιθυμία για ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, επιβεβαιώνεται και από την θετική στάση σε σχέση με την πρόθεση έκδοσης βεβαιώσεων λειτουργία των καναλιών, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από του ΕΣΡ", εκτιμά ο κ.Παναγόπουλος.

«Δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό, η «ανθρώπινη» αντίληψη της  κοινωνίας για τη δικαιοσύνη. Η μεγάλη πλειοψηφία εκτιμά ότι η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ξεκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα, αλλά μέσα σε αυτή, από την οποία και επηρεάζεται», προσθέτει.

"Την ίδια στιγμή, 3 στους 4 πολίτες,  πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Μια συνολική αντίληψη που αναδεικνύει και το σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, αλλά και την επιθυμία για τη λειτουργία του θεσμού μέσα στην κοινωνία  και τη ζωή", καταλήγει ο κ.Παναγόπουλος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7 με 9 Νοεμβρίου 2016 σε πανελλαδικό δείγμα 1000 ατόμων.

Πηγή News247//via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]