Εργατικό Κέντρο Αρτας:ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Κανένας στη δουλειά, στο χωράφι, στο μάθημα!
Όλοι στον αγώνα για να τους σταματήσουμε!
Όλοι μαζί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕ
Λ και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, το κουαρτέτο, η Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ ο Σ.Ε.Β και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις με τις πλάτες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων.  
Προετοιμάζουν την απελευθέρωση των απολύσεων και την αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%.
Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ με τον  ‘υποκατώτατο’ μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα.
Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού.
Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς λάστιχο για 100 και 200 ευρώ μισθό.
Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος όπως έχει παραγγείλει ο ΣΕΒ.
Νέα μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5000 από τα 8.600 ευρώ.
Δικαίωμα στους εργοδότες να απαντούν με λοκ-άουτ  στους  αγώνες των εργαζομένων και νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Νέο τσουνάμι φόρων, περικοπών και μειώσεων στις συντάξεις με το νέο προϋπολογισμό. Μόνο για την Κοινωνική Ασφάλιση το τσεκούρι είναι 1,6 δισ. περικοπές. Και μόνο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπονται περικοπές μέχρι το 2019 της τάξης των 2,4 δισ.
H ανακοίνωση του ΣΕΒ για τα εργασιακά, ακύρωσε και «άδειασε» την κυβέρνηση που για μια ακόμα φορά προσπαθεί να μας κοροϊδέψει και να δημιουργήσει εικόνες σκληρής διαπραγμάτευσης.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ήδη έχουν μετατραπεί σε  εργασιακή ζούγκλα οι χώροι δουλειάς. Όταν με τρομοκρατία, εκβιασμούς, τον φόβο της απόλυσης πάνω απ’ το κεφάλι τους οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ, ωράρια και ασφάλιση, να πληρώνονται όποτε και  όσο θέλει ο εργοδότης.
Στη περιοχή μας η κατάσταση είναι τραγική! Στις περισσότερες επιχειρήσεις οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς νόμους  έχουν επιβάλει ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις που προβλέπουν περικοπές επιδομάτων,  μειώσεις μισθών, ενώ εκατοντάδεςεργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες. Θέλουν να ξεχάσουμε τη δουλειά και τη ζωή με δικαιώματα και να αποδεχθούμε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι.
 Επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την όποια ανοχή ή  αδράνειά  μας για να εμφανίσουν και τον λαό υποστηριχτή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
 Δεν διστάζουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου να εμπλέκουν τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου!
Θα συμβιβαστούμε με  τη βαρβαρότητα;
Θα δεχθούμε να θυσιάσουμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας για να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων;
Δεν πρέπει να συμβεί αυτό! Αντίθετα μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω αν αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας, και  στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα!  Να θυμηθούμε ότι όσα σήμερα μας παίρνουν πίσω κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες και θυσίες της εργατικής τάξης. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε!
Αποδεικνύεται ότι   εκεί που οι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι  στα σωματεία, στις σωματειακές επιτροπές  καταφέρνουν να βάζουν εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας, να τηρούνται οι ΣΣΕ, να  αποτρέπουν απολύσεις και να  πετυχαίνουν μικρές και μεγαλύτερες νίκες. Γι’ αυτό και φέρνουν τον συνδικαλιστικό νόμο! Φοβούνται την οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων, το ταξικό  εργατικό κίνημα και θέλουν να βάλλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση αλλά δεν θα τους περάσει!
Να παραμερίσουμε τώρα τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό όπως αυτός εκφράζεται σε κάθε χώρο δουλειάς και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ξεμπερδεύομε μια και καλή με αυτούς που βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων, που θέλουν τις απεργίες ντουφεκιές στον αέρα, που καλλιεργούν την υποταγή και τη μοιρολατρία ενώ δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση και τους εργοδότες  για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεσή τους.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απ’ τη διαπραγμάτευση και  τη ‘δίκαιη’ ανάπτυξη που τάζουν κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι εργοδοτικές οργανώσεις αφού δεν πρόκειται να μας γυρίσουν πίσω μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα αλλά θα μας ζητούν όλο και περισσότερα.
Αυτά τα μέτρα τα ακολουθούν άλλα, ήδη μας προετοιμάζουν για 4ο μνημόνιο!  Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!
 Μπροστά στην πολιτική που σαρώνει τη ζωή μας εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε μόνο έναν δρόμο: Αυτόν της οργάνωσης  της πάλης ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα, για  να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων χρόνων και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
Να μην χαθεί ούτε ώρα, να οργανωθεί η απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς. Καλούμε τα σωματεία να δώσουν μαχητικά και αγωνιστικά όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Παράλληλα, να υπάρχει αγωνιστική ετοιμότητα σε οποιοδήποτε αιφνιδιασμό επιχειρήσει να φέρει η κυβέρνηση.
Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη απεργούμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΑ στις 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]