Δημοσκόπηση: Εθνική γραμμή για το χρέος ζητά το 83%

Υπέρ του να συνταχθούν όλα τα κόμματα σε μία κοινή γραμμή σχετικά με το θέμα της ρύθμισης του χρέους ζητά η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών και συγκεκριμένα το 83%, όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα της εταιρείας ALCO που πραγματοποιήθηκε για την Εφημερίδα των Συντακτών.
Αναλυτικά, υπέρ της εθνικής γραμμής τάσσεται το 83% των ερωτηθέντων, το 10% κατά, ενώ το 7% απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Επίσης, το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το χρέος πρέπει να απομειωθεί, ενώ μόνο το 6% εκτιμά ότι είναι βιώσιμο.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις συλλογικές συμβάσεις και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη», το 59% δηλώνει πως συμφωνεί με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ διαφωνία εκφράζει το 15%. Για τον «κόφτη», το 45% πιστεύει πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί με βάση τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία το πρώτο δεκάμηνο του έτους. Αντίθετη γνώμη εκφράζει το 34%.
Τέλος, σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, το 63% των ερωτηθέντων την αποτιμά ως θετική για τα ελληνικά συμφέροντα, ενώ ποσοστό 90% συμφωνεί με τη δήλωση του αμερικανού προέδρου ότι «η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία».
Το  52% εκτιμά πως οι δηλώσεις Ομπάμα για το προσφυγικό και το κυπριακό βοηθούν την Ελλάδα, ενώ το 22% ότι δεν τη βοηθούν. Σε σχέση με το χρέος, το 40% θεωρεί ότι οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου βοηθούν τη χώρα και 42% ότι δεν τη βοηθούν.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]