Μοσκοβισί: Συνολική λύση στις 5 Δεκεμβρίου | Πρόοδος στα «αγκάθια»

Υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες τάχθηκε ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ελλάδα. Τόνισε παράλληλα, ότι το ΔΝΤ, είναι αναγκαίο στο ελληνικό πρόγραμμα.
Επίσης, ο ευρωπαίος επίτροπος, - όπως λίγη ώρα πριν και ο πρόεδρος του Eurogroup - άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και τη λήξη του προγράμματος

Σε συνέντευξη Τύπου που π
αραχώρησε ο κ. Μοσκοβισί, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα δήλωσε για τα πλεονάσματα που ζητούνται από τη χώρα μας κατά τα επόμενα χρόνια: «Ο χάρτης της πορείας τώρα είναι το μνημόνιο. Μετά το 2018 δεν είμαστε εντός προγράμματος και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε».

Για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι στα εργασιακά «χρειάζονται κάποιες μεταρρυθμίσεις εντός του προγράμματος. Η Κομισιόν είναι προσηλωμένη στους ευρωπαϊκούς κανόνες. Η αγορά εργασίας πρέπει να είναι ευέλικτη, αλλά και οι εργαζόμενοι να έχουν διαπραγματευτική ισχύ. Χρειάζεται ο κοινωνικός διάλογος, που αυτό σημαίνει συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε, ότι αποτελεί προϋπόθεση μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) αυτήν την εβδομάδα  με όλους τους θεσμούς, προκειμένου στη συνέχεια και οι εταίροι να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος. «Εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να καταλήξουμε σε συνολική συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, πριν από το τέλος του 2016», δήλωσε. Διευκρίνισε  ότι το staff level agreement πρέπει να συμπεριλαμβάνει το ΔΝΤ. «Δεν υπάρχουν στεγανά ούτε διαχωρισμοί. Αυτό είναι απολύτως σαφές. Δεν θα υπάρξει ούτε ρήγμα, ούτε διαχωρισμός. Δεν ξεχωρίζω το ΔΝΤ από την Ευρώπη και πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες της Γερμανίας. Το ΔΝΤ είναι πολύ σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα και τους πιστωτές. Είναι η ασφάλεια, το ενέχυρο», τόνισε.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]