Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, για παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στη Χώρα μας

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, για παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στη Χώρα μας

Η μεταφορά πραγματοποιούνταν από την Σάμο με φορτηγό όχημα, εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης

Αναζητούνται τουλάχιστον τέσσερις (4) αλλοδαποί συνεργοί τους

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 4-11-2016 στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, τέσσερα (4) άτομα για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Πρόκειται για δύο (2) υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 31 ετών αμφότεροι και δύο (2) ημεδαπούς, 32 και 36 ετών. Επιπλέον, αναζητούνται τουλάχιστον τέσσερις (4) αλλοδαποί συνεργοί τους.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την δράση ατόμων στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία προς την Σάμο και μετέπειτα στην Αθήνα, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Ειδικότερα οι δράστες, κατελήφθησαν στον Πειραιά να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ως προπομπός) και Ι.Χ. φορτηγό και να μεταφέρουν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης πίσω από το κουβούκλιο του φορτηγού, είκοσι (20) μετανάστες εκ των οποίων 13 υπήκοοι Ιράκ και 7 Ιράν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν τον βασικό ρόλο στην διοργάνωση της μεταφοράς, καθώς αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργεί με βάση την Τουρκία και προωθεί παράνομα μετανάστες στο εσωτερικό της Ελλάδας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη της τάξης των 1.000-1.200 ευρώ ανά άτομο.

Περαιτέρω, η έρευνα συνεχίζεται για την διασύνδεση των διακινητών και των μεταφορέων σε παρόμοιες περιπτώσεις προώθησης μεταναστών από οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]