ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μερόπη Τζούφη:Συμμετοχή στο 2o Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Παιδική & Εφηβική Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Συμμετοχή στο 2o Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Παιδική & Εφηβική Σκλήρυνση κατά Πλάκας & Χαιρετισμός στο 26ο Ετήσιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ) και Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδονευρολογίας πήρε μέρος στο 2ο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Παιδική και Εφηβική Σκλήρυνση κατά Πλάκας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και του Ινστιτούτου Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες. Η βουλευτής Ιωαννίνων συμμετέχοντας στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και συγκεκριμένα από το Προεδρείο της συζήτησης με θέμα: «Η Παιδική & Εφηβική ΠΣ, επιδημιολογικά, παθοφυσιολογικά και κλινικά δεδομένα», υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί σημαντικά η αναγνώριση της παιδικής και νεανικής πολλαπλής σκλήρυνσης, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης των διαγνωστικών μεθόδων και της καλύτερης εκπαίδευσης των παιδιάτρων. Τόνισε επίσης την ανάγκη ύπαρξης αποτελεσματικών θεραπειών και παρεμβάσεων αναστολής της εξέλιξης της νόσου μέσω των εν εξελίξει κλινικών μελετών, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν τα επόμενα χρόνια. Τέλος, αναφέρθηκε στις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα στην ίδρυση Κέντρων Εμπειρογνωμοσύνης για τα Σπάνια Νοσήματα, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και θα συνδράμει στη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας πολλών ειδικοτήτων και εργαστηρίων, ενώ θα ικανοποιήσει ένα δίκαιο διαχρονικό αίτημα των ασθενών, των οικογενειών, αλλά και της ιατρικής κοινότητας. Τέλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να γίνει αποδεκτή η εξαίρεση των καινούργιων ακριβών θεραπειών των σπανίων νοσημάτων, από τους κλειστούς προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, με σκοπό οι ασθενείς να λαμβάνουν ή να ξεκινούν τις θεραπείες τους.
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η Μερόπη Τζούφη παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στο 26ο Ετήσιο Συνέδριο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας, υπερτονίζοντας τη σημασία της προηγμένης φυσικοθεραπείας στο πλαίσιο της σύγχρονης επιστήμης, ως αναπόσπαστο κομμάτι για την αποκατάσταση, την επάνοδο του ασθενή και συνακόλουθα την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ως Παιδονευρολόγος έκανε λόγο για τη συνεισφορά της φυσικοθεραπείας στα παιδιά που παρουσιάζουν κάποια διαταραχή στο κινητικό τους έλεγχο, διαταραχή που εμφανίζεται ως κύριο ή συνοδό σύμπτωμα σε ποικίλες περιπτώσεις αναπτυξιακών δυσκολιών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προκηρύξεις θέσεων φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία, όπως επίσης και στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 12μηνης διάρκειας, που αφορά τον κλάδο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για το 2017. Τέλος, σχετικά με τις πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ επεσήμανε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα δοθεί εντολή οριστικοποίησης του Ιουλίου και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του Αυγούστου. Σημαντική εξέλιξη επίσης αποτελεί η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΟΠΑΔ, ενώ ανοιχτό ζήτημα παραμένει η παροχή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]