26ο Επιστημονικό συνέδριο Προηγμένη Φυσικοθεραπεία. Αποκατάσταση και ποιότητα Ζωής

26ο  Επιστημονικό συνέδριο «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία. Απο-κατάσταση και Ποιότητα Ζωής»

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης.

Οι Φυσικοθεραπευτές πραγματοποιούν το  26ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επι-στημονικό τους Συνέδριο, στις 25 – 27 Νοεμβρίου 2016,  και καλύπτουν  όλο το φάσμα των προβλημάτων υγείας του σύγχρονου ανθρώπου, θέτο-ντας ως στόχο την αποκατάσταση και την ποιότητα ζωής.
Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, που ο τομέας της Υγείας πλήττεται  σε μεγάλο βαθμό, οι φυσικοθεραπευτές απαντούν επιστημονικά.
Με αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι στα μέλη του, αλλά και στην κοι-νωνία, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών διοργανώνει και φέτος το  κορυφαίο ετήσιο επιστημονικό του συνέδριο, στο ΕΚΕΠΥ στο Μαρούσι.
Η επιλογή του θέματος του 26ου Ετήσιου Πανελλήνιου Επιστημονικού  Συ-νέδριου Φυσικοθεραπείας, « Προηγμένη Φυσικοθεραπεία. Αποκατάσταση και Ποιότητα Ζωής», έρχεται να αναδείξει το ρόλο της Φυσικοθεραπείας στην βελτίωση και την αποκατάσταση της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.
 Φιλοδοξούμε ότι το συνέδριο μας θα συμβάλλει, πέρα από την επιμόρ-φωση των συναδέλφων, στην ανάδειξη των σημαντικότερων θεμάτων που αφορούν τη  θεραπευτική κοινότητα.
Η συμμετοχή πολλών διακεκριμένων Επιστημόνων και Καθηγητών από  Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από τη  χώρα μας και το εξωτερικό, με διαλέ-ξεις και εισηγήσεις, η πολυποίκιλη θεματολογία  και τα κλινικά φροντι-στήρια εγγυώνται την επιτυχία του συνεδρίου.
 Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις της επιστήμης της φυσικοθεραπείας, δίνοντας απαντήσεις σε όλο το φάσμα των προβλημάτων υγείας, που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. http://congress.psf.org.gr/files_upload/26oSynedrioTelikoProgramma.pdf
Η πλούσια θεματολογία περιλαμβάνει:
Την συμβολή του Φυσικοθεραπευτή στην κοινωνικοποίηση και την καταξίωση των ατόμων με αναπηρία, που αθλούνται και διέπρεψαν στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016 και θα τιμηθούν από τον ΠΣΦ.
Νευρολογικές παθήσεις, όπως η Σκλήρυνση κατά Πλάκας και η νό-σος Parkinson.
Μυοσκελετικές παθήσεις,  όπως αντιμετώπιση των επιπλοκών σε παθήσεις και κακώσεις του γόνατος,  των  παθήσεων του ώμου , των παθήσεων της Σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, Ιερολαγόνιες αρθρώσεις) και των διαταραχών της βάδισης.
Αντιμετώπιση των αθλητιατρικών  κακώσεων
Αποκατάσταση του βαρέως πάσχοντος ασθενή.
Παρεμβάσεις για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής της 3ης ηλι-κίας, της  υγείας των γυναικών, των ατόμων με προβλήματα ακοής και διαταραχές ισορροπίας καθώς και για τη διαχείριση του άλγους.
Ψυχική Υγεία. Η φυσικοθεραπεία έρχεται να δώσει χέρι βοηθείας και στην ταλαιπωρημένη ψυχική μας υγεία.

Στόχος του συνεδρίου είναι να καταδειχθεί πως η προηγμένη φυσικοθε-ραπεία συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας και την ποιότητα ζωής του ασθενή, την γρηγορότερη επάνοδο του ασθενή στα καθήκοντά του,  που αυτό σημαίνει πολλαπλά κέρδη για τον ίδιο,  για τη κοινωνία και την Εθνική Οικονομία: λιγότερες χαμένες εργατοώρες, περισσότερη παραγωγή, καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα συνολικά.
Στο χώρο του συνεδρίου θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις, όπως εμπο-ρική έκθεση, έκθεση βιβλίου,  ελεύθερες ερευνητικές ανακοινώσεις, α-ναρτημένες ανακοινώσεις, workshops,  διαλέξεις  και  στρογγυλές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]