Τι μας περιμένει: Αυτά τα προϊόντα ακριβαίνουν μέσα στο 2017!

Ακόμα πιο βαθιά θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη τα νοικοκυριά που ήδη δοκιμάζονται από την ύφεση, την ανεργία και την επαχθή φορολογική πολιτική

Το 2017 θα φέρει «μποναμά» ένα τσουνάμι αυξήσεων το οποίο θα επηρεάσει επί τα χείρω τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

Συγκεκριμένα, μια σειρά από προϊόντα θα ακριβύνει και οι τσέπες θα αδειάσουν κι άλλο.

Φυσικά ο λογαριασμός θα πέσει και πάλι στα συνήθη ...υποζύγια που είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μαζί με όλα έχουν.Το πρώτο που θα πάρει την ανιούσα λόγω της αύξησης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης είναι ο καφές. Η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα αφού θα ακριβύνει και ο καφές στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και αυτός που σερβίρεται στις καφετέριες.

«Φωτιά» στα πορτοφόλια θα βάλει και η αύξηση των καυσίμων. Συγκεκριμένα, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης κατά 8 λεπτά το λίτρο! Επίσης, την ανιούσα θα πάρει και το υγραέριο κίνησης που θα επιβαρυνθεί με 10 λεπτά το λίτρο.



Ακριβότερα θα είναι και τα προϊόντα καπνού, όπως και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Επίσης, τη γενική οικονομική κατάσταση θα δυσχεράνει πάρα πολύ και η κατάργηση του χαμηλότερου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Έτσι, οι νησιώτες θα πληρώνουν όλα τα αγαθά με μεγάλο «καπέλο», αφού ήδη τα μεταφορικά ήταν υψηλά, πολύ περισσότερο με την αύξηση του ΦΠΑ.

Ακόμη, με το …έμπα του νέου χρόνου θα πληρώνουμε πιο ακριβά και τη σταθερή τηλεφωνία. Επιβάλλεται τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]