Βαρύτητα και το 2017 σε κοινωνική πολιτική, καθημερινότητα και ανάπτυξη στο Δήμο Αρταίων

Βαρύτητα και το 2017 σε κοινωνική πολιτική, καθημερινότητα και ανάπτυξη στο Δήμο Αρταίων
-Ψηφίστηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του επόμενους έτους
Με έναν προϋπολογισμό ενταγμένο στις αν
άγκες που επιτάσσει το γενικότερο οικονομικό κλίμα και οι κυβερνητικές εντολές και με δεδομένη την συνεχιζόμενη έλλειψη πόρων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, θα πορευτεί το 2017 ο Δήμος Αρταίων.
Ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, που εγκρίθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ισοσκελισμένος με τα έσοδα και τα έξοδα να ανέρχονται σε 34.043.074,97 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης στην εισήγησή του σκιαγράφησε το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κατατίθεται προς ψήφιση ο προϋπολογισμός. «Με τους οικονομικούς πόρους να είναι κατά 65% μειωμένοι  από την Πολιτεία προς την Αυτοδιοίκηση και με τους πολίτες, λόγω κρίσης, να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο, η δουλειά μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά στο  Δήμο Αρταίων συνεχίζουμε να προσπαθούμε καθημερινά, διεκδικώντας πόρους από κάθε δυνατή πηγή και διαθέτοντάς τους στοχευμένα, με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση των υποδομών στην πόλη και την δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης» ανέφερε στην εισήγησή του και συνέχισε: «Προσπαθούμε και είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.  Πρόσφατα μάλιστα αποφασίσαμε τη μείωση των δημοτικών τελών από 50% ως και 100% σε πολίτες που είναι άνεργοι ή χαμηλόμισθοι. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την δουλειά που έχουμε ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια, βάζοντας καθημερινά και παρά τις δυσκολίες σε πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη (υποδομές, τουρισμός αγροτικά προϊόντα), την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
Με τη σειρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χριστόφορος Σιαφάκας επεσήμανε ότι για πρώτη φορά έρχεται προς ψήφιση τόσο νωρίς ο προϋπολογισμός, κάτι που δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσει ο Δήμος πιο έτοιμος το 2017, με ένα λειτουργικό και ρεαλιστικό σχεδιασμό. «Ελπίζουμε ότι το 2017 θα είναι ένα καλύτερο έτος για την Άρτα, τους πολίτες και τον Δήμο. Προχωράμε τον έλεγχο των τετραγωνικών και θα συνεχίσουμε τις διορθώσεις του ΤΑΠ, ενώ, μεταξύ άλλων, προχωράμε σε νέο κανονισμό λειτουργίας κοιμητηρίων, λαϊκής αγοράς και χώρων άθλησης» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιαφάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]