Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2016: Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2016: Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση

Η MSD γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη αναπτύσσοντας προγράμματα ενημέρωσης για την πρόληψη και την έγκαιρ
η διάγνωση του Διαβήτη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

Αθήνα, 14/11/2016: Η MSD υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, πιστή στη μακροχρόνια δέσμευσή της στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14η Νοεμβρίου), αποτελεί μια πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) το 1991 και υιοθετήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2006. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη εστιάζει στην έγκαιρη διάγνωση και στη σημασία του προληπτικού ελέγχου με σκοπό την αποφυγή των σοβαρών επιπλοκών που μπορεί να επιφέρει η ασθένεια αυτή.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια μεταβολική νόσος και σύμφωνα με το IDF 415 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας την μια από της μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα, στον τομέα της υγείας (1). Το 2015, το κόστος  υγείας για το διαβήτη σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των επιπλοκών της νόσου, εκτιμάται στα  673 δισ. δολάρια (1). Οι επιπλοκές που σχετίζονται με τον διαβήτη περιλαμβάνουν καρδιαγγειακή νόσο, νεφρική δυσλειτουργία, νευροπάθεια, αμφιβληστροειδοπάθεια, ωστόσο μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισής τους με τον συχνό έλεγχο και ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα (2) (3).

Η MSD, ηγέτιδα εταιρεία στην θεραπεία του Διαβήτη παγκοσμίως, δεν σταματά να ενισχύει το ρόλο της στο μέλλον της θεραπείας της νόσου, μέσω της έρευνας και ανάπτυξης αλλά και μέσα από στρατηγικές συνεργασίες που συνάπτει, για τη δημιουργία νέων θεραπειών. Παράλληλα, συμμετέχει σε διεθνείς δράσεις, ενώ αναπτύσσει και πολλές άλλες τοπικού χαρακτήρα, με στόχο πάντα την πρόληψη και τη σωστή αντιμετώπιση του διαβήτη.

«Ο διαβήτης είναι μια σοβαρότατη νόσος που επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως. Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, μας δίνει την ευκαιρία να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού τόσο γι’ αυτή καθαυτή τη νόσο, όσο και για την ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας, για την αποφυγή των σοβαρών επιπλοκών που μπορεί να επιφέρει στους ασθενείς. Η MSD στην Ελλάδα είναι υπερήφανη για την στήριξη μιας σειράς προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη, που εστιάζουν στη βοήθεια ασθενών και επαγγελματιών υγείας, για την καλύτερη διαχείριση της νόσου», δήλωσε ο κ. Haseeb Ahmad, Διευθύνων Σύμβουλος MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.  

Οι δράσεις
Στην Ελλάδα, η MSD υποστηρίζει και υλοποιεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη, με αποδέκτες ευρύ κοινό και ασθενείς σε όλη τη χώρα και με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Διαβήτη.

Πιο πρόσφατη δράση ήταν η πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης με τίτλο «Αξίζει», (υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης) που εστίαζε τόσο στο Διαβήτη όσο και τη Δυσλιπιδαιμία, ως δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για το καρδιομεταβολικό σύνδρομο. Η καμπάνια περιελάμβανε «ανοιχτές» εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό με την συμμετοχή επαγγελματιών υγείας και  ειδικά ενημερωτικά περίπτερα με σχετικό υλικό σε κεντρικές πλατείες σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα, προβλήθηκε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μήνυμα, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα, www.axizi.gr με πληροφορίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη και της δυσλιπιδαιμίας, ενώ τα μηνύματα της εκστρατείας απεικονίστηκαν σε λεωφορεία και σε συρμούς του μετρό.

Παλαιότερα, με αφορμή προηγούμενες Παγκόσμιες Ημέρες Διαβήτη, η MSD είχε υποστηρίξει τις καμπάνιες «Αλλάζω Τρόπο Ζωής: Τρώω Υγιεινά, Αθλούμαι Τακτικά», της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, το «Διαβητικό Χωριό», μία δράση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) και την οποία η MSD υποστήριξε για δυο συνεχή έτη, καθώς και την εκστρατεία ενημέρωσης του Συλλόγου Διαβητικών Πειραιά και Νήσων με τίτλο «Άνοιξε το δρόμο στη Ζωή».

Όσον αφορά τους ασθενείς, η MSD έχει υποστηρίξει το πρόγραμμα Φροντίζω (υλοποιείται από γιατρούς) και το πρόγραμμα Φροντίζω+ (υλοποιείται από φαρμακοποιούς) με σκοπό την εκπαίδευση και υποστήριξη ασθενών με διαβήτη ή/και δυσλιπιδαιμία, αντίστοιχα.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης  στην συνεχή εξέλιξη της επιστήμης κάλυψε τα δίδακτρα του Μεταπτυχιακού προγράμματος για τον Σακχαρώδη Διαβήτη ενός μεταπτυχιακού φοιτητή του ΤΕΙ Νοσηλευτικής στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, εκτός από την Ελλάδα, η MSD υλοποιεί πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γερμανία, το Μεξικό.

Σχετικά με την MSD
Εδώ και 125 χρόνια, η MSD αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στη φροντίδα υγείας με βασικό σκοπό να βοηθάει τον κόσμο να είναι καλά.  Η MSD ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περίπου 265 υπαλλήλους και έχει ως όραμα να  οδηγεί τις εξελίξεις για να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα. Η ονομασία MSD είναι το εμπορικό σήμα της  Merck & Co., Inc., Kenilworth, Ν.J., ΗΠΑ.
Δέσμευση της MSD, είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών που διευρύνουν την κάλυψη ασθενών, προγραμμάτων και συνεργασιών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]