ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εκλογές ΤΕΕ Κυριακή 20 Νοέμβρη 2016

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Η Αριστερή Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας συγκροτήθηκε επιχειρώντας να αποτελέσει μια ανανεωμένη, ηχηρή αριστερή, αυτόνομη, ριζοσπαστική, αγωνιστική φωνή μέσα στο ΤΕΕ. Τη δική σου φωνή που αντιλαμβάνεται ότι τα επόμενα χρόνια χρειάζεται να υπάρχει μια ισχυρή αντιπολίτευση προς το “σύστημα” ΤΕΕ και τους διαχειριστές του.
Τη δική σου φωνή που σε αυτές τις εκλογές θέλει να στείλει μήνυμα αντίστασης απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλουν εργοδοσία και κυβέρνηση, να εναντιωθεί στο νέο ασφαλιστικό τερατούργημα, στην υπερφορολόγηση, στη διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, να απαιτήσει να τελειώνουμε με το δελτίο παροχής υπηρεσιών, τα voucher, τις ωρομισθίες και τη μαύρη εργασία στον κλάδο και να υπάρξουν κανονικές προσλήψεις. Τη δική σου φωνή ανυπακοής που θέλει να επαναλάβει το ΟΧΙ στα μνημόνια και την καταπίεση, την καταστροφή του επαγγέλματος και του μέλλοντός μας.
Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών που ζουν από τη δουλειά τους. Τους μισθωτούς του δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ, τους άνεργους, τους μηχανικούς της εκπαίδευσης, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς μηχανικούς, καθώς και τους νέους μηχανικούς άμεσα θύματα της ανεργίας και των νέων εργασιακών σχέσεων. Με την προσοχή μας στραμμένη στα πιο πληττόμενα τμήματα τού κλάδου, σε όσους ασκούν το επάγγελμα με αξιοπρέπεια και κοινωνική συνείδηση.
Είμαστε απέναντι με πρακτικές και λογικές συντεχνίας, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, κοινωνικού εταιρισμού και συνδιαχείρισης του συστήματος ΤΕΕ. Η παρέμβασή μας στοχεύει στην ακύρωση κάθε απόπειρας υποβάθμισης των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων μηχανικών, που επιχειρείται να φέρει και τη σφραγίδα του ΤΕΕ, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κοινωνικού πολέμου. Να εμποδίσουμε τη "συναίνεση" και τις πλειοψηφίες που σχεδιάζουν οι κυρίαρχες παρατάξεις και διευκολύνουν τους «από πάνω» του κλάδου να επιτίθενται στα συμφέροντά μας.. Αποκαλύπτουμε, καταγγέλλουμε και αντιπολιτευόμαστε την κυρίαρχη πολιτική, τις παραλλαγές και τους εκπροσώπους της.
Πάνω από όλα η Αριστερή Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας συγκροτήθηκε τολμώντας να πάει κόντρα στο ρεύμα για να δώσει το στίγμα της αγωνιστικής ενότητας των συμφερόντων των «από κάτω». Για μια ενότητα με σαφές περιεχόμενο και σε απόλυτο διαχωρισμό από τις παρατάξεις που υποστηρίζουν τα μνημόνια ή εκπροσώπησαν συμφέροντα “διάσωσης” από το μνημόνιο διαφόρων ελίτ κατηγοριών μηχανικών, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής κυβερνητικής παράταξης στο ΤΕΕ. Και σε μία εκλογική διαδικασία που οι υπόλοιπες παρατάξεις κατέρχονται στις εκλογές πολυδιασπασμένες προκειμένου να εξυπηρετήσουν διάφορα πελατειακά και μικροπολιτικά συμφέροντα.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΈΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΕΕ
ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΝΟΜΟΣ: ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ζιάκα Κασσιανή, Αρχιτεκτόνισσα
Θεοδώρου Κωνσταντίνος, Μηχανολόγος Μηχανικός

ΝΟΜΟΣ: ΑΡΤΑΣ
Αμπελογιάννη Βάσω, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής
Κατσιμπόκης Μιχάλης, Μηχανολόγος Μηχανικός
Μουλιανίτης Βασίλης, Μηχανολόγος Μηχανικός
Σκούρα Λουίζα, Αγρονόμος Τοπογράφος
Σκούρας Βαγγέλης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

ΝΟΜΟΣ: ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Μπακάλης Κώστας, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής

ΝΟΜΟΣ: ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Παπαδόπουλος Χρήστος, Πολιτικός Μηχανικός


ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΕ",
ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΠΥΡΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές και τους εκφραστές τους, παλιούς και νέους, και μακριά από τα παιχνίδια συμφερόντων που παρασιτούν στο χώρο του ΤΕΕ σε καλούμε την Κυριακή στις 20 Νοέμβρη, να στηρίξεις την παράταξη που θα μεταφέρει τη φωνή των κινημάτων στα όργανα του ΤΕΕ, θα διατυπώνει μαχητικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων των μηχανικών αλλά και της κοινωνίας με βάση τις ανάγκες της πλειοψηφίας και όχι τα κέρδη των λίγων - ιδιαίτερα στα ζητήματα που άπτονται του αντικειμένου των μηχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]