Ο Δήμος Πωγωνίου Καλωσορίζει Το «2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ JUDO ΚΑΛΠΑΚΙ 2016»

Ο Δήμος Πωγωνίου καλωσορίζει το «2ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ JUDO ΚΑΛΠΑΚΙ 2016» που θα πραγματοποιηθεί στις 12 & 13 Νοεμβρίου 2016, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου.
Στους αγώνες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 500 αθλητές όλων των ηλικιών ενώ μεγάλη τιμή αποτελεί η συμμετοχή ατόμων με προβλήματα όρασης. Το πανελλήνιο τουρνουά Judo αποτελεί πλέον θεσμό για το Δήμο Πωγωνίου μετά και τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε πέρσι η διοργάνωση, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση των συμμετοχών.
Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Πανηπειρωτικό Αθλητικό Σύλλογο, υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου και της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με  Αναπηρία και το Σύλλογο «Άρης Ιωαννίνων».
«Ο Δήμος Πωγωνίου στηρίζει τον υγιή αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα και στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια διάδοσης του αθλητικού ιδεώδους. Αποτελεί μεγάλη μας χαρά η φιλοξενία του Πανελλήνιου Τουρνουά Judo, στο οποίο θα συμμετέχουν φέτος και άτομα με προβλήματα όρασης. Το Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου αποτελεί στολίδι για την περιοχή και ενδείκνυται για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Στην περιοχή μας άλλωστε υπάρχουν πολλοί δημότες αλλά και εκατοντάδες παιδιά που επιζητούν μια διέξοδο και ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι, μεταξύ άλλων, η κοινωνική συνεισφορά σε αυτή την κατεύθυνση.  Ως εκ τούτου ο Δήμος Πωγωνίου διαθέτει γήπεδα σε όλες τις Τ.Κ. καθώς και γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 σε πολλές από αυτές, με τη δυνατότητα να γυμνάζονται και να ψυχαγωγούνται και τις βραδινές ώρες καθώς έχει γίνει εγκατάσταση προβολέων. Οφείλουμε να καλύπτουμε κάθε ανάγκη, παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και σε όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος» σημείωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Ο προπονητής του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Συλλόγου  κ. Οδυσσέας Νάτσης ευχαρίστησε το Δήμο Πωγωνίου και την Περιφέρεια Ηπείρου για την στήριξη λέγοντας: «Στην προσπάθειά μας αυτή, έχουμε αρωγούς την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Πωγωνίου. Θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεχή και καθημερινή στήριξη και βοήθεια, όλα αυτά τα χρόνια από το 2011 μέχρι και σήμερα, στον Δήμαρχο Πωγωνίου, κ. Καψάλη, που μας υποδέχθηκε και μας εμπιστεύτηκε στον ακριτικό Δήμο Πωγωνίου. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σιαράβα για την πολύτιμη βοήθειά του, τον Σύλλογο '¨Αρη Ιωαννίνων" για την βοήθειά του στην διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος ατόμων με προβλήματα όρασης, καθώς και τους χορηγούς μας, μεγάλους και μικρούς, για την όποια στήριξη, οικονομική ή υλική μας παρέχουν".
Στη σημασία της συμμετοχής σε αγώνες, για την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ, μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Στραγάλης Σταύρος. «Μέσα στον αθλητικό χώρο όλοι είμαστε ισότιμοι. Η συμμετοχή σε αγώνες είναι σημαντική κι γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος, με εννιά αθλητές, στο «2ο Πανελλήνιο Τουρνουά Τζούντο ΚΑΛΠΑΚΙ 2016». Θεωρώ ότι το θέαμα θα είναι ενδιαφέρον για όλους κι ελπίζω, μέσα από τους αγώνες, να φέρουμε και άλλους κοντά στο τζούντο και στον αθλητισμό γενικότερα» κατέληξε ο κ. Στραγάλης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αγωνισμάτων, θα υπάρχει η κατηγορία «βλεπόντων – άτομων με προβλήματα όρασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]