«Όχι» Καμμένου στην πρόταση ΝΔ για υποχρεωτική στράτευση στα 18

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικής στράτευση στην ηλικία των 18 ετών έδωσε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα νεαρής ηλικίας να αποκτούν επαγγελματική εμπειρία, ταυτόχρονα με τη στρατιωτική τους θητεία.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, είχε απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξει υποχρεωτική στράτευση στα 18 (για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ).
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη με θέμα την συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι όσοι νεαροί επιθυμούν θα μπορούν να στρατεύονται και ταυτόχρονα να αποκτούν επαγγελματική εμπειρία. «Να μπορούν οι νέοι να αποκτούν μια εμπειρία, π.χ. στα κομπιούτερ, έχουμε κάνει μια συμφωνία με την Microsoft, μια εμπειρία με την ΜΟΜΑ σε έργα ή σε χειρισμό βαρέων μηχανημάτων», επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η επαγγελματική αυτή εμπειρία θα δίδεται σε συνεργασία με οργανισμούς εκπαίδευσης που θα βοηθήσουν τους στρατεύσιμους και θα τους προετοιμάσουν μελλοντικά για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Ερωτηθείς για το πότε θα ισχύσει η εθελοντική στράτευση για νέους ηλικίας 18 ετών, είπε ότι θα γίνει διαβούλευση στη Βουλή με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να δρομολογηθεί το θέμα.
Καλούμενος να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις των ηγετών της Τουρκίας και της Αλβανίας υπογράμμισε ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ, είναι ισχυρές, και δεν έχουν να φοβηθούν ούτε τους Αλβανούς ούτε τους Τούρκους». Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά ότι η ΕΛΒΟ έχει ενταχθεί στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας: «Δεν υπάρχει κανένα υπερταμείο. Η ΕΛΒΟ βρίσκεται σε εκκαθάριση και αυτή τη στιγμή υπάρχουν επενδυτές, ώστε η ΕΛΒΟ να επαναλειτουργήσει σε συνεργασία με τους εργαζόμενους. Γιατί η ΕΛΒΟ αποτελεί τη ναυαρχίδα της αμυντικής μας βιομηχανίας».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]