Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ: 15 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Προβάδισμα 15% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Εικόνα παγίωσης της διαφοράς της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, με το προβάδισμα της ΝΔ να φτάνει τις 15 μονάδες και τα ποσοστά της να είναι διπλάσια από αυτά του κυβερνώντος κόμματος!
Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 5,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ με 2%, 1,5% σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1% συγκεντρώνει η ΛΑΕ.
Η αποχή εκτιμάται στο 15,5% ενώ άκυρο ή λευκό επιλέγει το 7% των ερωτηθέντων.
Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιοριστεί στο 35,5%, δηλαδή μόνον ένας στους τρεις που τον ψήφισαν τον Σεπτέμβριο του 2015 δηλώνουν ότι θα τον ξαναψηφίσουν αν γίνουν τώρα εκλογές Από αυτούς, το 10% δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΝΔ, αλλά το κύριο τμήμα επιλέγει είτε την αποχή (25,5%) είτε δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Μάλιστα το κύριο τμήμα της εκτιμώμενης αποχής προέρχεται από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτούς που δηλώνουν ότι θα απέχουν, το 67,5% είναι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 13,5% της ΝΔ και το υπόλοιπο 19% της αποχής προέρχεται από άλλους κομματικούς σχηματισμούς.
Σημαντική διαφορά καταγράφεται και στην παράσταση νίκης με το 64% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές έναντι 12,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα για την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει διαφορά έναντι του Αλέξη Τσίπρα που προσεγγίζει τις 17 μονάδες (37% έναντι 20,5%). Ωστόσο το 39% επιλέγει την απάντηση «κανένας».
Στη δημοτικότητα προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Συντριπτική είναι η διαφορά και στο ερώτημα για το "ποιος είναι ο πιο κατάλληλος Πρωθυπουργός".



Εννέα στους δέκα δυσαρεστημένοι
Εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση (89%), με τους δυσαρεστημένους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να φτάνουν τους οκτώ στους δέκα (79%).
Σε ό,τι αφορά την εικόνα των πολιτών για την πορεία της χώρας, το 87% εκτιμά ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 89% δηλώνει μη ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης του Τσίπρα. Μόνο το 13% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης και το 79% δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από το μέχρι σήμερα κυβερνητικό έργο.
Η δημοσκόπηση έγινε στο διάστημα 3-4 Νοεμβρίου, προτού δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει στον δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]