10 “αγκάθια” που απειλούν τον γάμο σας

Κανένας γάμος και καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, τα ζευγάρια δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και να εξασφαλίσουν μια ομαλή συνέχεια. Ποια είναι τα πράγματα που θέτουν τις βάσεις για έναν χωρισμό;
Ένας σύντροφος που δεν είναι πρόθυμος να εργαστεί για να σώσει τη σχέση
Αν ο σύντροφός σας αρνείται πεισματικά να κάνει το οτιδήποτε για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στον γάμο σας ή αν απλώς αποφεύγει την όποια συζήτηση για το θέμα, δεν πρόκειται να πετύχει όποια προσπάθεια και αν κάνετε.
Δεν υπάρχει θέληση για υποχωρήσεις
Μία σχέση απαιτεί υποχωρήσεις στα θέλω και στις ανάγκες κάποιου. Αν ο σύντροφός σας δεν είναι πρόθυμος να κάνει παραχωρήσεις, η σχέση θα καταλήξει σαν μια μάχη χωρίς αντίπαλο.
Δεν μπορεί να γίνει μια ήρεμη συζήτηση
Αν δεν μπορείτε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας κάθε φορά που αρχίζετε να μιλάτε, είναι πολύ δύσκολο να λύσετε τα προβλήματα της σχέσης σας.
Το να μην είναι ο γάμος σας η πρώτη σας προτεραιότητα
Η δουλειά, οι φίλοι, όλα πρέπει να ακολουθούν. Μην παίρνετε ούτε τη σχέση σας ως δεδομένη, ούτε ο ένας τον άλλο ως δεδομένο.
Η απιστία
Κάποιος που έχει απιστήσει μια φορά, έχει μεγάλες πιθανότητες να επαναλάβει την απιστία.
Δεν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός
Δεν μπορεί να υπάρχει αγάπη χωρίς σεβασμός. Αν αντιμετωπίζετε τον άλλο με έλλειψη σεβασμού, περιφρόνηση και απαξίωση, η σχέση σας έχει μάλλον τελειώσει προ πολλού.
Έλλειψη κατανόησης ότι τα πράγματα θέλουν χρόνο
Θα χρειαστούν μήνες ή και χρόνια προσπάθειας για να αποκατασταθεί η βλάβη που έχει επέλθει στη σχέση σας.
Έλλειψη συντροφικότητας
Αν δεν περνάτε χρόνο μαζί ως ζευγάρι και δεν λειτουργείτε σαν ομάδα στην καθημερινή ζωή και στην επίλυση προβλημάτων, τα πράγματα δεν είναι πολύ ευοίωνα.
Έλλειψη επικοινωνίας
Αν δεν λέτε ξεκάθαρα στον/στη σύντροφό σας, τι πραγματικά θέλετε, δεν θα μπορέσετε να λύσετε τα προβλήματά σας. Πώς θα βελτιώσετε τα πράγματα αν δεν συζητάτε καν με τον σύντροφό σας;
Έλλειψη ελπίδας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο
Αν έχετε χάσει την ελπίδα σας ότι η σχέση αυτή μπορεί να σωθεί, είναι ώρα να ψάξετε για κάποιον άλλο άνθρωπο, που θα ξαναφέρει την ελπίδα στη ζωή σας.
stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]