Νέο χτύπημα κατά της… φοροδιαφυγής – Έκλεισαν καφενεδάκι σε χωριό 10 κατοίκων!

Οι αρμόδιες υπηρεσίες σφράγισαν το καφενεδάκι στο ακριτικό Πολυνέρι Τρικάλων, όπου ζουν μόνιμα λίγα γεροντάκια, μετρημένα στα δάχτυλα. Το καφενείο του χωριού ήταν η μοναδική πηγή ζωντάνιας, σε ένα τόπο που ερημώνει σταθερά τα τελευταία χρόνια…

Ήταν το σημείο αναφοράς για τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους και τους πολλούς ετεροδημότητες που με κάθε ευκαιρία επέστρεφαν στην αγαπημένη τους ορεινή πατρίδα.Πως έγινε και έκλεισε το καφενεδάκι στο Πολυνέρι;

Το κτίσμα αυτό έγινε επί δημαρχίας Παντέρα (2003-2010) στον πάλαι ποτέ Δήμο Πινδέων. Το έχτισε ο ιδιοκτήτης του καφενείου ο οποίος είναι και οικοδόμος, με υλικά του Δήμου. Ως «αμοιβή» του διατέθηκε το οίκημα για χρήση καφενείου. Ρευματοδοτείται από το ρολόι του σχολείου και τους λογαριασμούς πληρώνει ο δήμος και ήταν εις γνώση όλων των δημάρχων και γινόταν με την ανοχή τους.

«Όλα αυτά συνέβαιναν υπό την ανοχή όλων, δημάρχων και προέδρων, διότι θεωρούσαμε και θεωρούμε οτι περισσότερο προσφέρει κοινωνικό έργο παρά επαγγελματική στέγη» είπε στο trikalavoice ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Βλαχοδήμος.

«Τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχει μια ακραία αντιζηλία μεταξύ των καταστημάτων άλλων χωριών και συγκεκριμένα Μοσχοφύτου και Μυροφύλλου και μια ανεξήγητη εμπάθεια έναντι του χωριού μου. Ξεκίνησαν οι αλλεπάλληλες καταγγελίες στις οποίες δυστυχώς συμμετέχουν και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Πύλης, οι οποίες ανάγκασαν τις υπηρεσίες (αστυνομία, ΔΕΗ, Δήμο) να σφραγίσουν το κατάστημα. Εμείς κινούμαστε για να νομιμοποιήσουμε το κατάστημα, ώστε το χωριό μας να αποκτήσει ξανά… ζωή».

 trikalavoice.gr
πηγη lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]