ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης: Οι πληγέντες από την πυρκαγιά στην πόλη της Λευκάδας έχουν αφεθεί χωρίς στέγη (VIDEO)

Να δοθούν χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών και για την ανακατασκευή των κατοικιών που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην πόλη της Λευκάδας στις 8 Αυγούστου ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Επισήμανε ότι αν και έχουν περάσει δύο μήνες από τότε, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και οι πληγέντες έχουν αφεθεί στο έλεος, χωρίς στέγη. Επίσης έθεσε το θέμα της απαλλαγής των πληγέντων από τους φόρους και τα άλλα χαράτσια.

Ο Ν. Μωραΐτης ανέφερε, επίσης, ότι η πυρκαγιά ανέδειξε την παντελή έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας, σε μία πόλη όπως η Λευκάδα, που ένα μεγάλο μέρος των σπιτιών είναι ξύλινες κατασκευές.

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε... από τον υπουργό

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, δήλωσε «αναρμόδιος» να απαντήσει για τα άλλα υπουργεία, προσθέτοντας πως για να μπορεί να παρέμβει το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να υπάρχει φυσική καταστροφή.

Μάλιστα αντί να δώσει έστω και την παραμικρή απάντηση για τις καταστροφές από την πυρκαγιά που αφορούσε η Επίκαιρη Ερώτηση, επέλεξε να αναφερθεί στα μέτρα που έλαβε το υπουργείο του για το σεισμό που έπληξε τη Λευκάδα πριν από περίπου ένα χρόνο, όπως η παράταση στις προθεσμίες για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων.

«Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους»
https://www.youtube.com/watch?v=OkYpbUIeyg8
https://www.youtube.com/watch?v=7D4xLgdwvjg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]