Δημοσκόπηση Pulse RC: Υπέρ της κυβέρνησης για τις άδειες καναλιών

Υπέρ της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse RC. Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, η πλειοψηφία στηρίζει την κυβέρνηση και σε άλλα μεγάλα θέματα, με κυριότερο αυτό της διευθέτησης του χρέους, ενώ επιρρίπτει τις περισσότερες ευθύνες για την κρίση και την ύφεση, στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για «topontiki.gr», το 58% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι έπρεπε να κινηθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, έναντι του 26% που υποστηρίζει ότι η κατάσταση έπρεπε να παραμείνει ως είχε.
Στην ίδια έρευνα, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 1.207 ατόμων, το 36% απαντά ότι, από τα μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια, το ΠΑΣΟΚ φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την οικονομική κρίση και την ύφεση.
Στο ερώτημα αν είναι τώρα ο κατάλληλος πολιτικός χρόνος για να διεκδικήσει η κυβέρνηση τη διευθέτηση του χρέους, το 58% απαντά «Ναι» και «Μάλλον ναι».
Τέλος, επίσης θετικά κρίνει το 55% την απόφαση της κυβέρνησης να αποδοθεί στον δήμο Καισαριανής ο χώρος του Σκοπευτηρίου.
Σε σχόλιό του ο γενικός διευθυντής της Pulse RC Γιώργος Αράπογλου, για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αναφέρει πως σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση, από τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα προκύπτει ότι σε αρκετά θέματα η πλειονότητα υποστηρίζει τις επιλογές της:
• στην αναγκαιότητα της εκκίνησης των διαδικασιών αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας (58%),
• στην εκτίμηση ότι είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα, να διεκδικηθεί η διευθέτηση του ελληνικού χρέους (58%),
• στην πρωτοβουλία της να αποδοθεί το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στο δήμο και στους κατοίκους (55%).
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]