Οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας μαστιγώθηκαν, γιορτάζοντας την Ασσούρα - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ [pics, vids]

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και πένθους οι Σιίτες Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα γιόρτασαν για ακόμη μια χρονιά την Ασσούρα, μια απο τις μεγαλύτερες γιορτές του Ισλάμ, στα γραφεία της σιιτικής κοινότητας στον Πειραιά. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!
Εκατοντάδες Μουσουλμάνοι όλων των ηλικιών φόρεσαν τους μαύρους χιτώνες και βίωσαν το μυστήριο του βασανισμού μέσα από το μαστίγωμα, τιμώντας έτσι τη θυσία του προφήτη τους, Χουσσεΐν, σε μια ημέρα που παραπέμπει στη χριστιανική Μεγάλη Παρασκευή.
Η Ασσούρα, η δέκατη ημέρα του πρώτου μήνα στο ισλαμικό ημερολόγιο, αποτελεί μια εκ των κορυφαίων θρησκευτικών εορτών του Ισλάμ με εκατομμύρια Σιίτες ανα τον κόσμο να προσφέρουν-στην κυριολεξία-το αίμα τους στη μνήμη του μάρτυρα Χουσσεΐν.
 
Κατά την ημέρα της Ασσούρας οι πιστοί υψώνουν μια μαύρη σημαία εξω απο τον τόπο της προσευχής, ευλογούνται με λάσπη και στη συνέχεια θρηνούν το χαμό του μαχητή Χουσσείν. Μόλις ολοκληρωθεί το μοιρολόι, ακολουθεί το μαστίγωμα που αναπαριστά το θρήνο και την υποταγή στη μνήμη του μεγάλου τους ιμάμη.
Το τελετουργικό ολοκληρώνεται με τους πιστούς να χτυπούν τις πλάτες τους με λεπίδες μέχρι να ματώσουν προκειμένου να εξαγνιστούν και να αισθανθούν τον πόνο που ένιωσαν οι πρόγονοί τους στη μάχη της Καρμπάλα.
Όπως λένε τα μέλη της σιιτικής κοινότητας, αν και το έθιμο μοιάζει ιδιαίτερα βίαιο, δεν παραπέμπει σε πράξεις βίας αλλά σε θρήνο για τα θύματα της μεγάλη μάχης των προγόνων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]