Ιωάννινα:Με Μεγάλη συμμετοχή το χθεσινό το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και των σωματείων [photos]

Πραγματοποιήθηκε εχθές το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και των σωματείων που ζητούσαν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Στο συλλαλητήριο το κεντρικό πανό του Εργατικού Κέντρου καλούσε όλους στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, μέτρα προστασίας των ανέργων. Ξεχωριστά μπλοκ είχαν το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων με θέμα τη Λευκή Νύχτα, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις με κύριο αίτημα την αποκατάσταση των απωλειών, η γραμματεία του ΠΑΜΕ ΟΤΑ Ιωαννίνων με αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, το ΜΑΣ Ιωαννίνων με σύνθημα “παλεύουμε για δωρεάν σπουδές, σταθερή δουλειά, ζωή με δικαιώματα”, και ο Φοιτητικός Σύλλογος του Χημικού με αίτημα “το πτυχίο μας μοναδική προϋπόθεση για δουλειά. Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα”.
Πριν την κεντρική ομιλία διαβάστηκε η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων που τοποθετούνταν για το σεισμό των Ιωαννίνων βάζοντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων για την αντισεισμική θωράκιση, την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που απαιτείται για τον πληθυσμό ώστε να αντιμετωπίζονται οι φυσικές καταστροφές.
Στην κεντρική ομιλία, η Αλίκη Γιώτη, πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων σε Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά, ανέφερε : “Είμαστε εδώ σήμερα για να ενώσουμε τη φωνή μας για να ενώσουμε τη δύναμή μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας που αυτή την ώρα διαδηλώνουν σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις. Οχι μόνον  για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη στήριξη των αστικών κομμάτων – της Ε.Ε. και του Κεφαλαίου,  αλλά και για να διεκδικήσουμε τη ζωή  που αξίζει σ’εμάς και τις οικογένειές μας.
Γι αυτό και προτάσσουμε το ζήτημα της υπογραφής Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις. Ζητάμε να καταργηθεί το αίσχος της μερικής απασχόλησης του διαχωρισμού σε νέους και παλιούς εργαζόμενους, να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος. Αυτά τα ζητήματα αφορούν ακριβώς την καρδιά της ταξικής αναμέτρησης με την επιθετική πολιτική του Κεφαλαίου. Αφορούν την υπεράσπιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και κυρίως προϋποθέτουν την ενότητα της εργατικής τάξης ούτως ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική μας ικανότητα.
Βάζουμε αυτά τα ζητήματα την περίοδο που η Κυβέρνηση προσπαθεί να σερβίρει την καραμέλα της «δίκαιης ανάπτυξης» για να περιορίσει τις αντιδράσεις μας μπροστά στο κατάπτυστο προσχέδιο που ετοιμάζουν οι λεγόμενοι «σοφοί» μαζί με τους «κοινωνικούς εταίρους». Ένα σχέδιο για τα εργασιακά που μειώνει παραπέρα τους μισθούς και τις συντάξεις που γενικεύει τις ελαστικές μορφές εργασίας , που ανοίγει την πόρτα για ομαδικές απολύσεις, περιορίζει τη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργατών που ανοίγει διάπλατα την πόρτα για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων. Ένα νομοσχέδιο που στο επίκεντρο του έχει την κατάσταση της καπιταλιστικής οικονομίας και την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων. Αυτά θέλουν να προστατέψουν. Τους καπιταλιστές  υπηρετούν και τα κέρδη τους !
Τίποτα δεν υπολογίζουν μπροστά στα κέρδη τους, ούτε εμάς, ούτε τις οικογένειές μας. Γι’αυτό δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ κάθε χρόνο γίνονται πλημμύρες στη χώρα, ενώ η Ελλάδα είναι η πιο σεισμογενής χώρα στην Ε.Ε. Δεν έχει κέρδος για το κεφάλαιο η προστασία του λαού και γι’αυτό αφήνουν τη λαϊκή περιουσία να καταστρέφεται και τους οικοδόμους χωρίς δουλειά. Μιλάν για το σεισμό σα να μην είναι φυσικό φαινόμενο. Δήθεν ενδιαφέρονται να στείλουν κλιμάκια στα σχολεία για τις ζημιές, αλλά δε βγάζουν άχνα για τις περικοπές στη χρηματοδότηση των σχολικών κτιρίων για τα αρχαία κτίρια που μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας, για την υποστελέχωση, την ανυπαρξία ελέγχων στα κτίρια και στο οδικό δίκτυο.
Κλείνοντας ανέφερε : Σήμερα στην Αθήνα καταθέτουμε το δικό μας πόρισμα. Απαιτούμε να συζητηθεί, να γίνει Νόμος. Δεν σταματάμε! Προετοιμαζόμαστε για μεγάλη πανεργατική απεργία. Αν συνεχίσει η προδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ να την αρνείται δε μπαίνουμε σε παζάρια. Προχωράμε αποφασιστικά και οργανώνουμε την απεργία με κάθε τρόπο”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]