ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

O Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. στηρίζει τους ηλικιωμένους με κάθε τρόπο.. Ανοιχτή εκδήλωση σήμερα στις 19.30

Η Παγκόσμια Ημέρα  των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας», γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους αλλά και να επισημάνει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Συνέβαλαν και συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μέσω του εθελοντικού τους έργου, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.
Τόσο η Ελληνική Κοινωνία όσο και η Ελληνική Πολιτεία έχουν βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς να φροντίζουν και να προσπαθούν για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
Δυστυχώς, αυτό σήμερα δεν συμβαίνει. Στην Ελλάδα της κρίσης τα πρώτα εύκολα θύματα είναι οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας. Η αυξημένη φορολογία, οι περικοπές στις συντάξεις και στην ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη, οδηγούν τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας  σε μεγάλους περιορισμούς και σε τραγικά προβλήματα. 
Είναι ανάγκη να γίνει κοινή συνείδηση όλων ότι τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας και ενεργό μέρος του κοινωνικού συνόλου. Βασικός μας στόχος πρέπει να είναι η διατήρηση της αυτονομίας, της αξιοπρέπειάς του και της ποιότητας ζωής του ηλικιωμένου.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να αισθάνονται ότι η κοινωνία τους παραμελεί.
Στον Δήμο μας ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. στηρίζει τους ηλικιωμένους με κάθε τρόπο. Με τα Κ.Α.Π.Η. και τις ποικίλες δραστηριότητες που αναπτύσσουμε σε αυτά, το ΚΗΦΗ και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Θέλουμε και προσπαθούμε να μην αφήσουμε κανέναν  ηλικιωμένο συμπολίτη μας στην τύχη του και να στεκόμαστε πλάι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και στις ανάγκες τους.
Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας χρειάζονται σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους. Δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις και σωστή ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη. Δικαιούνται να νιώθουν  ασφάλεια. Δικαιούνται  τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο. Αυτά που είναι υποχρέωση  της Πολιτείας  και της Κοινωνίας να παρέχουν.
Εμείς ως Δήμος προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού. Ας προσπαθήσει και η κεντρική Κυβέρνηση. Για να μπορούν χωρίς άγχος να γιορτάζουν αυτή την ημέρα που τους είναι αφιερωμένη .
Για να μπορούν να βλέπουν με ελπίδα την επόμενη μέρα.
Για να μην νιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους 
Για να μπορούν να ζουν.
Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 19.30 στην αίθουσα Λιθαρίτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]