Google-Facebook συνεργάζονται για υποθαλάσσιο καλώδιο ίντερνετ στον Ατλαντικό

Η Google και το Facebook αναμένεται να συνεργαστούν με την κινέζικη εταιρεία China Soft Power Holdings με σκοπό να συνδέσουν μέσω καλωδίων ίντερνετ υψηλής χωρητικότητας το Los Angeles με το Hong Cong.

Το δίκτυο Pacific Light Cable Network (PLCN) θα επεκτείνεται σε απόσταση 12.800 χιλιομέτρων, διασχίζοντας υποθαλάσσια τον Ειρηνικό Ωκεανό, σε μία πρώτη προσπάθεια για την άμεση σύνδεση των δύο τοποθεσιών, αναφέρουν οι εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Το PLCN αναμένεται να χειρίζεται περίπου 120 terabytes ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή αρκετά ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα 80 εκατομμύρια τηλεδιασκέψεις μεταξύ Λος Άντζελες και Χονγκ Κονγκ, αναφέρει ο Μπράιν Κουίγκλι της Google, υπεύθυνος για τις υποδομές του δικτύου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το PLCN θα είναι το έκτο υποθαλάσσιο καλώδιο στο οποίο η Google έχει μερίδιο ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την Phys.org, η Google και το Facebook συνεργάζονται με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Pacific Light Data Communication και την εταιρεία υποθαλάσσιων επικοινωνιών TE SubCom για την ανάπτυξη του δικτύου, το οποίο πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί το 2018.

Στις αρχές του έτους η Microsoft και το Facebook είχαν συνάψει σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός καλωδίου Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων το οποίο θα διέσχιζε υποθαλάσσια τον Ατλαντικό Ωκεανό. Θα είναι το πρώτο δίκτυο, μήκους 6.600 χιλιομέτρων, που θα ενώνει τις ΗΠΑ και τη Νότια Ευρώπη, από τη Βόρεια Βιρτζίνια μέχρι την Ισπανία.

Το δίκτυο «MAREA» αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017 με στόχο να καλύπτει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση των εταιρειών τεχνολογίας για ταχείες και αξιόπιστες συνδέσεις.
rizopoulospost.com
Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]