ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Eurostat: 2 στους 3 Έλληνες κάτω των 34 διαμένουν με τους γονείς τους

Οι οικονομικές δυσκολίες παρατείνουν την παραμονή των νέων στο πατρικό τους σπίτι

Σύμφωνα με στοιχεία της EuroStat που δημοσιεύει το Bloomberg, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις στην κατάταξη νέων από 18-34 οι οποίοι μένουν ακόμα με τους γονείς τους.

Εμφανώς επηρεασμένοι από τη «χλιαρή» οικονομική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρακτικά ανίκανοι να συντηρήσουν οικονομικά τους εαυτούς τους όντας πλήρως αυτάρκεις, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν (ή αναγκάζονται) να ζουν με τους γονείς τους προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.

Οι Κροάτες ηλικίας 18-34 κατέχουν τα πρωτεία σε αυτήν την κατάταξη, με ένα συντριπτικό ποσοστό 78% να ζει με τους γονείς του, ενώ οι Έλληνες κατέχουν επίσης μεγάλο ποσοστό, της τάξεως του 70% (δηλαδή πάνω από 2 στους 3!). Οι νεαρές Φινλανδές από την άλλη είναι οι πρώτες που θα «εγκαταλείψουν» το πατρικό τους για να ζήσουν ανεξάρτητες από νεαρή ηλικία, με ένα μόνο μικρό ποσοστό της τάξεως του 14% να πράττει το αντίθετο. Αξιοσημειώτο είναι πάντως το γεγονός ότι όλες οι γυναίκες αφήνουν το πατρικό τους πολύ νωρίτερα από τους άντρες.
Dealnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]