Οδηγείς χωρίς να ασχολείσαι με το κινητό; Έχεις δωρεάν καφέ!

Τρεις εταιρείες, μεταξύ αυτών κι η Toyota εκπονούν μια νέα εφαρμογή στην Ιαπωνία, η οποία θα επιβραβεύει τους οδηγούς που οδηγούν απερίσπαστοι από το κινητό τους, με το να τους κερνάει έναν δωρεάν καφέ!

Στο project αυτό πέρα από την Toyota, συμμετέχουν η KDDI Corporation, καθώς και η εταιρεία καφέ Komeda. Σύμφωνα με την Toyota αυτό είναι το πρώτο project που βρίσκει εφαρμογή στη Ιαπωνία, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των οδηγών που οδηγούν χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο όταν οδηγούν. Το συγκεκριμένο application θα βρει εφαρμογή στο νομό του Aichi, στον οποίο σημειώνονται τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία λόγω χρήσης του κινητού τηλεφώνου.

Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή. Ο χρήστης την εγκαθιστά στο κινητό του τηλέφωνο. Την ενεργοποιεί και απλά πρέπει να την έχει αποθηκευμένη όση ώρα οδηγεί με την οθόνη προς τα κάτω. Αυτή καταγράφει όλη την απόσταση της οδήγησης και το χρόνο, χωρίς τον οδηγό να ακουμπάει το τηλέφωνό του. Όταν ο οδηγός συμπληρώσει 100 χλμ χωρίς χρήση κινητού τηλεφώνου, τότε η Komeda (η εταιρεία καφέ) τον επιβραβεύει με έναν δωρεάν καφέ κι έπειτα κάθε 200 χλμ.

Δεν είναι η πρώτη εφαρμογή που επιβραβεύει τον οδηγό αν δεν χρησιμοποιεί το κινητό του χωρίς να οδηγεί. Πρόσφατα, ένας φοιτητής στο Middlebury δημιούργησε την εφαρμογή JoyRyde, με την οποία ο οδηγός μαζεύει πόντους οι οποίοι αξιοποιούνται για την αγορά διάφορων αγαθών. Ακόμα μια είναι η SafeDrive, με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία, με τους κερδισμένους πόντους να προσφέρουν χρηματική έκπτωση για αγορές.

Πέρα όμως από το απτό αποτέλεσμα της ασφαλούς οδήγησης, όπως ένας δωρεάν καφές, τέτοιες εφαρμογές ελέγχου συμπεριφοράς των οδηγών, είναι χρήσιμες για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Μέσω αυτών των εφαρμογών, οι ασφαλιστικές θα βλέπουν τις οδηγικές συνήθειες των οδηγών κι αναλόγως πόσο προσεκτικοί είναι, θα προσαρμόζονται κι ανάλογα τα ασφάλιστρα, με τις ανάλογες εκπτώσεις.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]