Προβολές ταινιών απο το Εργατικό Κέντρο Αρτας

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων και τις οικογένειές τους παίρνει την πρωτοβουλία για την προβολή ταινιών το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κινηματογράφος και γενικότερο ο πολιτισμός είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια για την εργατική λαϊκή οικογένεια, που τσακίζεται καθημερινά στους χώρους εργασίας για ένα κομμάτι ψωμί, για να «τα τσεπώνουν οι μεγαλοεργοδότες» ή ξεροσταλιάζει στις ουρές της ανεργίας για μία ολιγόμηνη δουλειά με ψίχουλα, δεν είναι πολυτέλεια για τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που δε γνωρίζουν από αργίες και σχόλες ενώ καθημερινά όλο και περισσότερα τους ζητούν να πληρώνουν.
Με αφορμή και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 οι προβολές ξεκινάνε με την ταινία «Έλα να δεις». Η ταινία λαμβάνει χώρα  στη Λευκορωσία του 1943 όπου ο 12χρονος Φλόρια ακολουθεί τους αντάρτες ανυπομονώντας να ζήσει σαν παρτιζάνος. Οι φαντασιώσεις του, όμως, θα διαλυθούν όταν γίνει μάρτυρας της πολεμικής θηριωδίας των ΝΑΖΙ. Οι συμπολεμιστές του, τον αφήνουν πίσω για να τον προστατεύσουν και εκείνος απομένει μόνος. Εκεί συναντά την έφηβη Γκλάσα που κι αυτή έμεινε μόνη της….Σκηνοθεσία: Elem Klimov
Σενάριο: Ales Adamovich, Elem Klimov
Με τους: Aleksei Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Lauciavicius
Μουσική: Oleg Yanchenko, Μοzart
Παραγωγή Σοβιετική Ένωση - Έγχρωμο – 1985 Διάρκειας 142’
 Βραβεύτηκε με τη διάκριση της Καλύτερης Ταινίας και του Βραβείου FIPRESCI, στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Μόσχας του 1985.
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 20:00
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]