ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«ΓΥΝΑΙΚΑ, ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ».


Eργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, συνταξιούχο, νέα γυναίκα:
Κάθε μέρα που περνά οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών βλέπουμε τη ζωή μας να γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όπως και οι ζωές των οικογενειών μας.
Χιλιάδες είναι οι άνεργες γυναίκες, ειδικά στη Ήπειρο, (ανεργία είναι στο 26%). Οι απολύσεις συνεχίζονται, η απληρωσιά επεκτείνεται σε όλα τα Γιάννενα. Η πλειοψηφία των γυναικών που εργάζονται είναι με μεροκάματα πείνας και τρομοκρατία, όπως οι καθαρίστριες, τα νέα κορίτσια στον επισιτισμό κ.α. Η υγεία μας καταστρέφεται από την εντατικοποίηση και τις άσχημες συνθήκες εργασίας, όπως στη Πίνδο, το Νιτσιάκο και άλλους χώρους.  Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, τους παιδικούς σταθμούς, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.
 Οι γυναίκες αυτοαπασχολούμενες κλείνουμε τα μαγαζιά μας πνιγμένες στα χρέη, οι αγρότισσες  ξεκληριζόμαστε, γιατί δεν μπορούμε να τα καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας. Τα νέα ζευγάρια αναγκάζονται να μην κάνουν οικογένεια, με το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο. Η ψυχική και σωματική κούραση για όλες μας αυξάνεται από τη προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στο νοικοκυριό, τα παιδιά, τη φροντίδα ηλικιωμένων. Οι συνταξιούχες υποχρεώνονται να γίνονται μωρομάνες, να μοιράζουν  την ελάχιστη σύνταξή τους για να ζήσουν οι οικογένειες των παιδιών τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΥΣΥΧΑΣΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι φυσικό και αναπότρεπτο. Όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που μας ρημάζουν τη ζωή, έχουν όνομα και αιτία: είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών, που με την πολιτική τους στηρίζουν και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες, όπως και η ΕΕ, τα κόμματα των επιχειρηματιών.
 Για να έχουν αυτοί φθηνό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό μας αφαιρούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Για να κερδίζουν αυτοί ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία (το νερό, το ρεύμα, τα λιμάνια κλπ), ξεκληρίζουν τους αγρότες, του μικρούς ΕΒΕ. Για τα δικά τους συμφέροντα γίνονται οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και μεγαλώνουν τα καραβάνια των προσφύγων.
Για να δώσουν σε αυτούς ζεστό, κρατικό χρήμα για επενδύσεις, μεγαλώνει η φορολοηστεία, μας παίρνουν τα σπίτια, περικόπτουν δαπάνες για την υγεία- πρόνοια, τη παιδεία. Τη δική τους κρίση πληρώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας, ενώ τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και την «ανάπτυξή» τους. Η όποια ανάπτυξη μπορεί να έρθει, όχι μόνο δεν θα σημάνει επιστροφή των δικαιωμάτων μας και των απωλειών μας, αλλά ένταση της επίθεσης και της εκμετάλλευσης.
Αυτός είναι ο δικός τους μονόδρομος Μη σε ξεγελάσουν! Εμείς έχουμε άλλο μονόδρομο: το αντιπάλεμα αυτής της πολιτικής. Τον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα.

ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ στο Σύλλογο Γυναικών του νομού Ιωαννίνων που είναι μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Σκοπός μας είναι η συσπείρωση και ο αγώνας ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που μας εξαθλιώνουν. Ενημερωνόμαστε, συζητάμε, αποφασίσουμε και αγωνιζόμαστε αποφασιστικά για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, για την εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης, εκμετάλλευσης και καταπίεσης σε βάρος των γυναικών, για τη χειραφέτηση της γυναίκας και την απελευθέρωσή. Ξέρουμε ότι όλα αυτά προϋποθέτουν  την ανατροπή της πολιτικής που στηρίζει τα μονοπώλια και το κεφάλαιο, έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.
Κανένας αγώνας δεν έχει θετικό αποτέλεσμα χωρίς τη συμμετοχή των γυναικών, χωρίς τη σύμπραξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.
Η δράση του συλλόγου μας δεν είναι μοναχική και αποκομμένη από τον υπόλοιπο λαό. Παλεύουμε μαζί με τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους νέους των λαϊκών οικογενειών. Η κοινή δράση δίνει δύναμη στη δύναμή μας, ενισχύει την αναγκαία Λαϊκή Συμμαχία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ των μεγάλων επιχειρήσεων.

ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ωρο – 5θήμερο – 35ωρο. Καμία  κατάργηση της Κυριακής αργίας. Καμία κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες.
Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για τις μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες κατά τη διάρκεια της κύηση και της γαλουχίας.
Αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού.
Φέτος, συμπληρώνονται 40 χρόνια ύπαρξης και δράσης της ΟΓΕ και στις 11-13 Νοέμβρη πραγματοποιείται το 12ο συνέδριο της Ομοσπονδίας στην Αθήνα. Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ιωαννίνων, μέλος της ΟΓΕ, μπροστά στο 12ο συνέδριο της, καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών σε οργανωμένη δράση για να σταματήσει η βαρβαρότητα που ζούμε! Να πάρουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας στα χέρια μας.
Σας καλούμε να γνωρίσετε το Σύλλογο Γυναικών ν. Ιωαννίνων και την ΟΓΕ. Να ενημερωθείτε να συζητήσουμε, να δώσετε δυναμικά το παρόν στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα.
23 Οκτώβρη 2016 στις 11:00πμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τις αντιπροσώπους για το 12ο Συνέδριο της ΟΓΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]