ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πότε πρέπει να πάρετε συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να λάβει κάποιος τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που έχει ανάγκη για την καλή λειτουργία του οργανισμού του είναι μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.
Υπάρχουν περιπτώσεις όμως, ειδικά σήμερα, που οι υποχρεώσεις και το τρέξιμο, δεν μας επιτρέπουν πάντα να τρεφόμαστε σωστά. Έτσι, καθίσταται αναγκαία η χρήση ενός συμπληρώματος διατροφής. Στις γραμμές που ακολουθούν, παραθέτουμε ορισμένες καταστάσεις και συμπτώματα που καλό θα ήταν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση κάποιου διατροφικού συμπληρώματος. Πριν ξεκινήστε τη λήψη του συμπληρώματος, ωστόσο, μην παραλείψετε να λάβετε τη συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας.
Τα μαλλιά σας είναι θαμπά και τα νύχια σας σπάνε.
Το πιθανότερο είναι ότι πάσχετε από έλλειψη βιοτίνης.
Καλές πηγές: δημητριακά ολικής άλεσης, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηροί καρποί, σολομός, κοτόπουλο.
Έχουν αλλάξει οι συνήθειες του εντέρου σας.
Ίσως έχετε έλλειψη νιασίνης. Η ανεπάρκεια της νιασίνης προκαλεί τη νόσο πελλάγρα, δερματίτιδα, αδυναμία και διανοητικές διαταραχές. Η πελλάγρα ξεκινά με ανορεξία, αίσθημα εξάντλησης, αίσθημα καύσου, μούδιασμα και ζαλάδες και κορυφώνεται με δερματίτιδα, διάρροια και άνοια.
Καλές πηγές: άπαχα κρέατα, ψάρι, ξηροί καρποί, δημητριακά και όσπρια.
Είστε έγκυος.
Θα χρειαστείτε μεγαλύτερες ποσότητες φυλλικού οξέος. Μειωμένη πρόσληψη φυλλικού οξέος κατά την εγκυμοσύνη σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση προβλημάτων στον εγκέφαλο ή στο νευρικό σωλήνα του νεογνού και γέννησης ελλιποβαρούς νεογνού. Δεδομένου μάλιστα, ότι η ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του εμβρύου ξεκινά από τα πολύ πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, η λήψη φυλλικού οξέος καλό είναι να ξεκινά νωρίς, πριν ακόμη η γυναίκα μείνει έγκυος.
Καλές πηγές: πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ρεβύθια, φακές.
Κάνετε εύκολα μώλωπες στο σώμα σας.
Ίσως σας λείπει βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν ωστόσο τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό είναι πολύ χαμηλά, μπορούν να εμφανιστούν μώλωπες και ανεξήγητες κόκκινες κηλίδες στο δέρμα. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο σπάσιμο των λεπτών αγγείων που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος.
Καλές πηγές: εσπεριδοειδή, παπάγια, κίτρινες πιπεριές, φράουλες.
Αισθάνεστε ανεξήγητη κόπωση.
Ίσως σας λείπει ασβέστιο.
Καλές πηγές: γαλακτοκομικά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αμύγδαλα και ρεβίθια.
Υποφέρετε από κράμπες.
Σας λείπει πιθανότατα βιταμίνη Ε. H βιταμίνη Ε είναι μια πολύ σημαντική βιταμίνη- μία από τις κύριες «αποστολές» της είνα η επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης του οργανισμού. Παρόλο που η έλλειψή της είναι σπάνια, μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με προβλήματα στην απορρόφηση των λιπών, όπως σε πάσχοντες από νόσο του Crohn, κυστική ίνωση, άτομα που ακολουθούν δίαιτες πολύ φτωχές σε λιπαρά. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άτομα με βραδινές κράμπες στα πόδια και σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, έδειξε ότι με τη λήψη επαρκούς δόσης βιταμίνης Ε, τα συμπτώματά τους εξαφανίστηκαν.
Καλές πηγές: ξηροί καρποί και σπόροι, έλαια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αυγά, εμπλουτισμένα δημητριακά.
 stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]