ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα...

πέφτει η θερμοκρασία, επιστρέφουν βροχές και... χιόνια!
Ισχυροί άνεμοι επικράτησαν ανήμερα  της Εθνικής μας Γιορτής, με τις ισχυρότερες ριπές ανέμου να καταγράφονται στην Παξιμάδα Καρύστου με 103 χλμ/ώρα. Παράλληλα βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 19:30 το απόγευμα της Πέμπτης, καταγράφηκε στο Πολύδροσο Φωκίδας με 53 χιλιοστά, ενώ χιόνι έπεσε στη Βασιλίτσα, το Καιμακτσαλάν και τον Παρνασσό.

Σχετική βελτίωση παρουσιάζει σήμερα Σάββατο ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο η συννεφιά παραμένει στα Νότια και Ανατολικά τμήματα της χώρας.  Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι άνεμοι παρουσιάζουν εξασθένηση. Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για υποτροπή του καιρού, από την Κυριακή το βράδυ.

Το Χαμηλό βαρομετρικό παραμένει στην περιοχή Νότια της Ιταλίας και αναμένεται να αναδιοργανωθεί από το απόγευμα της Κυριακής, ενώ θα βαθυνθεί τη Δευτέρα, όποτε και θα αρχίσει να κινείται Ανατολικά. Τα τελευταία στοιχεία, θέλουν το χαμηλό να καταφέρνει να απεμπλακεί από τον Αντικυκλώνα. Ωστόσο φαίνεται να συνδυάζεται με αλλά δυο καιρικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα από Δευτέρα. Αποτέλεσμα να έχουμε σταδιακή μεταβολη του καιρού. Λεπτομέρειες ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Αναμένουμε νέα πτώση της θερμοκρασίας και εκ νέου ενίσχυση των Βόρειων ανέμων, οι οποίοι θα μεταφέρουν ψυχρότερες αέριες μάζες στην περιοχή μας. Παράλληλα, παροδικές ασθενείς βροχές αναμένονται στα Κεντρικά, Ανατολικά και Βόρεια, ενώ κατά βάση παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές.
πηγη xalazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]