Φώφη Γεννηματά: Η αυτοδιοίκηση κράτησε την Ελλάδα όρθια



Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα το δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, στα πλαίσια του μεγάλου οδοιπορικού στους δήμους της Αττικής, που ξεκίνησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνόδευαν οι: Θ. Θεοχαρόπουλος, Γ. Μπουλμπασάκος (Πρόεδρος και Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ) Γ. Μανιάτης, Π. Χρηστίδης, Θ. Μωραίτης, Δ. Καρύδης, Τ. Αντωνίου, Κ. Ασκούνης, Λ. Ρώσσης , Δ. Κατσικάρης και Μ. Κορασίδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με το Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, η Φ. Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ξεκινάμε ένα οδοιπορικό από εδώ με ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή και δίνουν την μάχη καθημερινά και δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινάμε, από το δήμο Μοσχάτου- Ταύρου και από την Αυτοδιοίκηση.
Είναι φανερό ότι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, η τοπική Αυτοδιοίκηση κατάφερε να σηκώσει μεγάλο βάρος και να αποδείξει ότι μπορεί και στο κοινωνικό κομμάτι και στην στήριξη των πιο αδύναμων, αλλά και στο αναπτυξιακό και στην απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ. Κονδύλια που θα είχαν χαθεί εάν δεν ήταν τόσο δημιουργική η Α΄ και Β΄ βαθμού αυτοδιοίκηση και η συνεργασίας τους. Έχουμε συνεργαστεί με τους Δήμους παρά πολλά χρόνια και ως κυβέρνηση και προσωπικά ως Υπερνομάρχης είχαμε άριστη συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια και δρομολογήσαμε και τις εξελίξεις για την αιρετή περιφέρεια. Ο Καλλικράτης παρ’ όλο που έγινε χωρίς τα κονδύλια που θα θέλαμε, σε πολύ αντίξοες συνθήκες, βοήθησε στο να κρατηθούν ανοιχτοί οι δήμοι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να αντέξουν στην οικονομική πίεση αλλά και να απορροφηθούν τόσο σημαντικά κονδύλια.

Κάνω εδώ μια παρένθεση, για να πω ότι το ζήτημα με την Αυτοδιοίκηση είναι να στηριχτεί από εδώ και πέρα, και να στηριχτεί και με πόρους αλλά και με επιπλέον μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και όχι να ελεγχθεί, όπως φάνηκε με το διορισμό Γραμματέων. Αντιδράσαμε όλοι άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση και αποτρέψαμε αυτή την εξέλιξη. Παρότι λένε ότι δεν ήταν στα σχέδια να γίνει, θεωρώ πως πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, γιατί αυτό είναι και αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει πράξη.
Εμείς που παλέψαμε για να μην υπάρχει ο έλεγχος σκοπιμότητας στην αυτοδιοίκηση και να αποκτήσουν υπόσταση οι δήμοι και οι άνθρωποι τους, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε την πλήρη ακύρωση και αποδυνάμωση και τον έλεγχο από την εκάστοτε κεντρική εξουσία των αποφάσεων των δήμων. Άρα, είμαστε εδώ και για ουσιαστικούς και για συμβολικούς λόγους. Για να δηλώσουμε ότι είμαστε στο πλευρό σας και θέλουμε να κουβεντιάσουμε και κυρίως να ακούσουμε όλους εσάς, αλλά και να σας μεταφέρουμε το πρόγραμμα που ξεκινάμε και χτίζουμε όλο αυτό το διάστημα. Το σχέδιο μας για την εθνική ανασυγκρότηση. Γιατί πιστεύω ότι χωρίς ένα δικό μας σχέδιο, χωρίς όραμα για το πώς μπορεί η Ελλάδα να ξανά σταθεί στα πόδια της, δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση και διαρκώς θα ψάχνουμε να βρούμε, ποια είναι η επόμενη κοινωνική ομάδα που θα πληρώσει επιπλέον βάρη και θα σηκώσει το μάρμαρο.

*Μετά τη συνάντηση της Φ. Γεννηματά με το Δήμαρχο ακολούθησε σύσκεψη με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους φορείς του Δήμου
airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]