Ιωάννινα:Εντονη σεισμική ακολουθία όλη τη νύχτα Ανάστατοι οι κάτοικοι

Εντονη η σεισμική ακολουθία καθόλη τη διάρκεια της νύχτας με τις δονήσεις να κρατούν εκτός σπιτιών αρκετούς  κατοίκους των Ιωαννίνων.
Δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις ηλικιωμένων και ατόμων με προβλήματα υγείας που ζήτησαν τη συνδρομή της ΠΥ ,της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ προκειμένου να απομακρυνθούν απο τα σπίτια τους .
Επι ποδός όλο το βράδυ οι άνδρες της Τροχαίας κινούνταν κατά μήκος των οδικών αξόνων για τον εντοπισμό κατολισθήσεων .
Mικρό πρόβλημα παρουσιάστηκε στην ΕΟ Ιωαννίνων Αρτας στο ύψος της Κανέτας απο πέτρες που βρέθηκαν εν μέσω οδοστρώματος ,απομακρύνθηκαν ωστόσο άμεσα απο άνδρες της Τροχαίας και  έτσι οι οδηγοί δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα.

Η ένταση των μετασεισμικών δονήσεων κυμαίνονταν απο 4,4 έως 4,8 R.
Πριν απο λίγη ώρα μια ακόμη μετασεισμική δόνηση(4,1 R) σημειώθηκε με επίκεντρο 29,2 χλμ ΝΔ της Κόνιτσας.
Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Περιφέρεια Ηπείρου  παρουσία του προέδρου του ΟΑΣΠ κ.Εθύμιου Λέκκα ,για τον απαραίτητο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και αρμοδίων φορέων .
Μικρές ζημιές καταγράφηκαν σε σπίτια στο Καλπάκι και στα Δολιανά και καταπτώσεις στο  εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο .
Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Β.Τζουμέρκων εργάζονται προκειμένου να απομακρυνθούν βράχοι απο το οδικό δίκτυο στα Τζουμέρκα.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο συνιστώντας ψυχραιμία υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ασφαλείς εκτιμήσεις θα μπορούν να γίνουν μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]