Εργασίες καθαρισμού των αποστραγγιστικών τάφρων στο Δήμο Ζίτσας

Σε εργασίες καθαρισμού των αποστραγγιστικών τάφρων προχωρά ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Κρύας – Λαψίστας στο πλαίσιο των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ενόψει του επικείμενου Χειμώνα.

Το πρωί της Τετάρτης (19/10/2016) ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Κρύας-Λαψίστας και τον Πρόεδρο και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Βουνοπλαγιάς παρακολούθησε τις εργασίες καθαρισμού της τάφρου στην Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς.

«Τα έργα και οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην πρόληψη πιθανών προβλημάτων από τυχόν έντονα   καιρικά  φαινόμενα στη διάρκεια του επερχόμενου Χειμώνα» ανέφερε ο κ. Πλιάκος και ευχαρίστησε το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Κρύας – Λαψίστας για την αγαστή συνεργασία.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ζίτσας επανέλαβε το διαχρονικό αίτημα και των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, για αλλαγή της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία τους. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αίτημα κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Ιωάννινα.«Είναι αδήριτη ανάγκη, να εκσυγχρονιστεί άμεσα το αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ ώστε να μην υπάρχει πολυκερματισμός των αρμοδιοτήτων για να μπορέσουν και εκείνοι να επιτελέσουν το σημαντικό έργο στήριξης του αγροτικού κόσμου σε μια εποχή που η ενδυνάμωση  του πρωτογενούς τομέα θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα όλων μας» κατέληξε ο κ. Πλιάκος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]