Πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας

Πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν στις 10 π.μ. σήμερα Τρίτη 18 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στις λεγόμενες «κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας» των Δήμων (συσσίτια, κοινωνικό παντοπωλείο), καθώς παραμένουν απλήρωτοι για περίπου τέσσερις μήνες. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές είναι ξεκρέμαστοι, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Οκτώβρη, μετά την τελευταία παράταση που δόθηκε στις 30 Ιούνη.

Παρά την απόφαση του υπουργείου για παράταση και χρηματοδότηση, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δομές που λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» και της δράσης «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας».

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές των δήμων εκφράζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Τονίζει ότι καλύπτουν ζωτικής σημασίας δομές, εξυπηρετώντας πάνω από 100.000 ανθρώπους που ζουν μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, εξαιτίας της πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.

«Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Από τη μια λέει ότι κατανοεί το πρόβλημα και από την άλλη δίνει την μπάλα στις δουλεμπορικές ΜΚΟ να λύσουν το πρόβλημα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να διώξει όλες τις ΜΚΟ από τους δήμους, δεν έχουν καμιά δουλειά. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν για τους δήμους και όχι για τις ΜΚΟ», σημειώνει το Συνδικάτο και απαιτεί την ανανέωση των συμβάσεων από τους δήμους και όχι από τις ΜΚΟ, με γενναία κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, πέρασμα αυτών των δομών στους δήμους και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Στη σημερινή κινητοποίηση θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Πάτρας. Η δημοτική αρχή έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην εκχώρηση της ευθύνης και της λειτουργίας κρατικών δομών σε ΜΚΟ, καθώς εκτός από το ότι έχουν τους εργαζόμενους σε μία μόνιμη ομηρία και διαρκή ανασφάλεια, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία κοινωνικών δομών του Δήμου.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]