Αντιδράσεις κομμάτων για τις παραιτήσεις από την Ένωση Δικαστών

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε η ΝΔ, με αφορμή τις παραιτήσεις από την Ένωση Δικαστών για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε πως εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην
Ελληνική Δικαιοσύνη, «για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν».
«Η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του», υπογράμμισε. Πρόσθεσε, δε, πως «είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για το κόμμα να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».
Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, το Μαξίμου ανέφερε πως «το ποιος επιχειρεί να παρέμβει στην Δικαιοσύνη είναι προφανές». Σύμφωνα με το Μαξίμου, η «ακαριαία αντίδραση» της Νέας Δημοκρατίας για την εν λόγω εξέλιξη, αλλά και «τα όσα ανέφερε εχθές στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».  
Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπογράμμισε πως η Δικαιοσύνη έχει περιέλθει σε κρίση από «κάθε είδους εξωτερικές παρεμβάσεις», τονίζοντας ότι οι κλυδωνισμοί συνεχίζονται μετά την παραίτηση των δύο δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας από την Ένωση Δικαστών.
«Η επιβεβαίωση, μέσω των καταγγελιών τους, ότι η ματαίωση της Διάσκεψης του ΣτΕ  για την αδειοδότηση των καναλιών, αποτελεί μορφή ‘αρνησιδικίας’ αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Δικαιοσύνη» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάλεσε τους δικαστές να προστατεύσουν το κύρος και τον ρόλο τους μακριά από κάθε πολιτική σκοπιμότητα. «Η Δικαιοσύνη είναι θεσμός της Δημοκρατίας και όχι αντικείμενο χειραγώγησης από τον Πρωθυπουργό και τους εντεταλμένους Υπουργούς και άλλους ‘παράγοντες’ της Κυβέρνησης» τόνισε.
Την ίδια στιγμή, το Ποτάμι χαρακτήρισε ως «ηχηρές» τις παραιτήσεις και υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες τους αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στη Δικαιοσύνη έχει γίνει «θεσμικά επικίνδυνη».
«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να σταματήσουν τις πιέσεις και πρέπει να καταλάβουν ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι και δεν θα γίνει παράρτημα της εξουσίας τους» τόνισε το κόμμα.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]