Στον πρόεδρο της Κολομβίας Σάντος το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

Στον Κολομβιανό Προέδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος απονεμήθηκε το φετινό βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική Επιτροπή την Παρασκευή
Στον Κολομβιανό Προέδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος απονεμήθηκε το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική Επιτροπή το πρωί της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της Κολομβιας τιμήθηκε για τη συμβολή του στη σύναψη της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και των ανταρτών της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας(FARC), προκειμένου να τερματιστεί ο εμφύλιος που διήρκεσε 52 χρόνια στη χώρα.

Μεταξύ των υποψηφίων φέτος ήταν οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών που βοηθούν τους πρόσφυγες και η Αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Πάπας Φραγκίσκος, η Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, η οποία δραπέτευσε από τους τζιχαντιστές και η γυναικεία εθνική ομάδα ποδηλασίας του Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται πως το Νόμπελ Ειρήνης για το 2015 είχε απονεμηθεί στις τέσσερις οργανώσεις του λεγόμενου «Κουαρτέτου Εθνικού Διαλόγου», που παρενέβη αποφασιστικά στα πολιτικά πράγματα της Τυνησίας την ευαίσθητη περίοδο 2013-2014.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]