Οι πρώτες σελίδες των εφημερίδων

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Με λάβαρο Χριστόδουλου ο Ιερώνυμος". Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρή γραμμή σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα με την κυβέρνηση υιοθετεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας, η οποία εμφανίζεται ανυποχώρητη στο θέμα των Θρησκευτικών και αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα με την "παρέα " Φίλη. Με έναν "πύρινο " λόγο και σηκώνοντας το λάβαρο του Χριστόδουλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου της Ιεραρχίας, εξαπέλυσε "βέλη " κατά της Αριστεράς, εναντίον των κομμάτων του νεοφιλελεύθερου χώρου και της "νέας τάξης".
 ΕΘΝΟΣ: "Επιστρέφει η τράπεζα θεμάτων. Σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο". Η εφημερίδα σημειώνει ότι υπήρξε"εισήγηση-βόμβα της επιτροπής διαλόγου: Καθοριστικό ρόλο θα παίζουν οι επιδόσεις στο σχολείο αλλά και οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα που θα ορίζουν οι ίδιες οι σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ. Προβλέπεται ακόμη και η συνέντευξη ως κριτήριο επιλογής. Η τράπεζα θεμάτων θα εμπλουτίζεται με θέμα από καθηγητές όλης της Ελλάδας. Τα ανώτατα ιδρύματα θα ορίζουν τον αριθμό των εισακτέων".
 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά τον Τσίπρα". Τέλος στο λαϊκισμό, "Ναι" στον ρεαλισμό από τον Κυριάκο". Η εφημερίδα γράφει ότι "με ηγετικό προφίλ και ενωτικό λόγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του με αφορμή τα 42 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ. απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες πολίτες , ζητώντας εκλογές για να απαλλαγεί η Ελλάδα από "τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν", όπως είπε χαρακτηριστικά".
 ΕΣΤΙΑ: "Η ιστορική ευθύνη της ΝΔ. Τι σηματοδοτεί η 42α επέτειος από την ίδρυσή της". Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Νέα Δημοκρατία, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εόρτασε χθες την 42α επέτειο από την ίδρυσή της, με το βλέμμα στην πέμπτη φορά, που, καθώς φαίνεται, θα αναλάβει ιστορική ευθύνη έναντι του τόπου: Την έξοδο από την διεθνή επιτήρηση, τον τερματισμό της πολυετούς υφέσεως, την επαναφορά της σταθερότητος, της αναπτύξεως και της εθνικής κυριαρχίας". Η ΑΥΓΗ: "Πιέρ Μοσκοβισί στο Ευρωκοινοβούλιο: Ρύθμιση χρέους μέχρι το τέλος του έτους". Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην αναγνώριση ότι οι δανειστές έχουν "ευθύνη" να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για ρύθμιση του δημόσιου χρέους μέχρι το τέλος του έτους, από τη στιγμή που η Ελλάδα προχωρεί τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει και οι ενδείξεις ότι "ο λογαριασμός βγαίνει" είναι θετικές, όπως τα χθεσινά στοιχεία για έσοδα, προέβη η ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο"
. Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κήρυγμα σκοταδισμού". Σύμφωνα με την εφημερίδα "με την ακραία πτέρυγα της Ιεραρχίας επιλέγει να συνταχθεί ο αρχιεπίσκοπος, στάση που προοιωνίζεται σύγκρουση με την κυβέρνηση. Θυμίζοντας τη μισαλλοδοξία Χριστόδουλου, ο κ. Ιερώνυμος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Αριστερά, αλλά και τους νεοφιλεύθερους, κάνοντας λόγο για αντιλήψεις που γεννήθηκαν κάτω από αντιθρησκευτικό και αντικληρικαλιστικό λαϊκιστικό πνεύμα. Κατήγγειλε επιχείρηση αλλοίωσης της πίστης μέσω των αλλαγών στα Θρησκευτικά. Πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα προκειμένου να ζητηθεί η γνώμη του λαού για τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας"
. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βαθαίνει το ρήγμα με την Εκκλησία". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βαθύτερο γίνεται το ρήμα μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας που προκάλεσαν οι πρόσφατες παρεμβάσεις του υπ. Παιδείας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μιλώντας χθες στην Ιερά Σύνοδο , επέλεξε να απαντήσει στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες της τελευταίας περιόδου, αλλά και ενόψει της ένταξης της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αφαίμαξη του λαού και χρήμα στο κεφάλαιο". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την ίδια ώρα που το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, που κατατέθηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή, προδιαγράφει την ένταση της φοροληστείας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και την παραπέρα κατακρεούργηση των κονδυλίων που αφορούν στην κάλυψη ζωτικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, το Μέγαρο Μαξίμου πανηγυρίζει προκλητικά για την "υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων" στο πρώτο 9μηνο του 2016".
ΤΑ ΝΕΑ: "Κάτω από το χαλί οι ιδιωτικοποιήσεις". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μία ακόμη σκόπιμη ασάφεια ή ένα σκόπιμο λάθος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος έχει μειώσει κατά 1,7 δισ. τα προβλεπόμενα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις καθώς αναγράφει μόλις 437 εκατ. έναντι του Μνημονίου που μιλάει για 2,2 δισεκατομμύρια. Οι εσωκομματικές ανάγκες προφανώς επέβαλαν τη ...γραμμή τους".
Kontranews: "Εθνική προδοσία αποκάλυψε στη Βουλή ο Προβόπουλος. Εγκληματίες Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς και Γ. Στουρνάρας". Σύμφωνα με την εφημερίδα "εγκληματικές ευθύνες που αγγίζουν τα όρια της Εθνικής προδοσίας σε βάρος του λαού και της χώρας καταλόγισε στις μνημονιακές κυβερνήσεις του Γ. Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος'.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έκρηξη στα έσοδα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ΕΝΦΙΑ και πλαστικό χρήμα "απογείωσαν" τα έσοδα. Εντυπωσιακή αύξηση 19,33% έναντι του στόχου εμφάνισαν τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο, καθώς ξεπέρασαν τα 5,1 δισ. ευρώ, ξαφνιάζοντας ευχάριστα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απρόσμενη αισιοδοξία από το ΔΝΤ". Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης-και μάλιστα ακόμη πιο αισιόδοξες- εμφανίζεται να συμμερίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσον αφορά την πορεία του ΑΕΠ, παρά και τις συγκρατημένες προβλέψεις των ξένων οίκων".

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]