Η κηπουρική μακραίνει τη ζωή

Το κοινό σημείο των περισσότερων μακρόβιων είναι η... κηπουρική! Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό HortTechnology επιβεβαιώνει ότι η κηπουρική συμβάλλει στην αύξηση της δραστηριότητας και έχει σημαντικά σωματικά και ψυχολογικά οφέλη.
Ηλικιωμένες γυναίκες στις οποίες ζητήθηκε να ασχοληθούν με την κηπουρική για διάστημα 15 εβδομάδων παρατήρησαν μείωση της περιφέρειας της μέσης τους, βελτίωση της αερόβιας αντοχής, μεγαλύτερη επιδεξιότητα στα χέρια και βελτιωμένες γνωστικές λειτουργίες.
Αντίθετα, οι ηλικιωμένες γυναίκες της ομάδας ελέγχου, που δεν συμμετείχαν στη δραστηριότητα, παρουσίασαν εκπτώσεις στη σωματική και ψυχολογική τους υγεία, αλλά και σημαντική αύξηση στα ποσοστά κατάθλιψης. Τα ποσοστά κατάθλιψης στις ηλικιωμένες γυναίκες που ασχολούνταν με την κηπουρική δεν άλλαξαν ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο, στη διάρκεια των 15 εβδομάδων.
Είναι γεγονός ότι η κηπουρική και η ενασχόληση με τον κήπο είναι μία δραστηριότητα που κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να αισθάνονται καλά. Αντλούν χαρά από το να βλέπουν τα φυτά τους να μεγαλώνουν, τα πουλιά και τις πεταλούδες να πετούν μέσα στον κήπο τους και τα λουλούδια να ανθίζουν.
stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]