ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

«Δεδομένη» η αρνητική θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο πρόσωπο του Β. Πολύδωρα

Επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, καταλογίζοντάς της ευθύνες για τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ. Παράλληλα, πρόσθεσε πως είναι δεδομένη η αρνητική θέση για το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα, που «τελείως διαφορετικές λογικές σηματοδοτεί και άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετεί».
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη χαρακτήρισε ως αυτονόητο το ότι πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία να συμμορφώνεται με το πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ. «Εδώ δεν χωρούν νέες τυχοδιωκτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις από την κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΕΣΡ -και ιδίως για την θέση του Προέδρου-, η Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισε πως αυτά θα πρέπει να έχουν την ευρεία αποδοχή των πολιτικών κομμάτων (σύμφωνα με το Σύνταγμα), αλλά και να παράσχουν την εγγύηση για μια αξιόπιστη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής. «Επομένως είναι δεδομένη η αρνητική θέση μας για το πρόσωπο του κ. Πολύδωρα, πρόσωπο που τελείως διαφορετικές λογικές σηματοδοτεί και άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετεί», σημείωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το ΕΣΡ. Προτείνουμε μάλιστα να προηγηθεί της συγκρότησης η ακρόασή τους από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]