Συρράκο:Το ομορφότερο χωριό της Ηπείρου!

Η ομορφιά των χωριών της Ηπείρου είναι εκπληκτική! Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, λιθόκτιστα σπιτάκια, πλακόστρωτα σοκάκια, τοξωτά γεφύρια και φυσικά τοπία που εναλλάσσονται μαγεύουν τον επισκέπτη και τον καλούν να ζήσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία!

Αυτή τη φορά βάλαμε στο μάτι ένα γραφικό παράδεισο που απλώνεται σε μία πλαγιά του όρους Λάκμος, σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, πάνω από την χαράδρα του ποταμού Χρούσια, παραπόταμου του Καλαρρύτικου.

Το Συρράκο με τα πετρόχτιστα σπίτια και τις στέγες από σχιστόλιθο που στέκονται απέναντι από τα Τζουμέρκα θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν και θα σας σαγηνεύσει με την αυθεντικότητά του!

Απέχει περίπου 40 λεπτά από την πόλη των Ιωαννίνων κι έχει κηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα Ζαγοροχώρια. Το παλιό πέτρινο, τριώροφο σχολείο του χωριού αποτελεί ορόσημο, ενώ η ιστορία και η ανάπτυξη -που γνώρισε στο παρελθόν- είναι εμφανείς.

Αν αποζητάτε στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, τότε καλό είναι να το εντάξετε στην φθινοπωρινή wish list. Ο ποταμός Άραχθος σας συντροφεύει σε αυτό το ταξίδι προσφέροντας εικόνες ειδυλλιακές.

Φανταστείτε ένα υπέροχο γραφικό σκηνικό, πνιγμενο στο πράσινο, με τρεχούμενα νερά και γεφύρια, χωρίς αυτοκίνητα. Φτάνοντας θα χρειαστεί να αφήσετε το όχημα σε ένα σημείο στην Πύλη του χωριού και να ακολουθήσετε το πέτρινο φιδίσιο μονοπάτι, που θα σας οδηγήσει απευθείας στον παράδεισο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]