Προσλήψεις στην Υγεία: Τι θα γίνει μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Επιπλέον δυσκολία και καθυστερήσεις, αν όχι ακύρωση, των 4000 προσλήψεων που είχαν προαναγγελθεί για το ΕΣΥ θα φέρει η απόφαση του ΣτΕ, να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο σχεδιασμός ενίσχυσης του υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ προέβλεπε την κάλυψη 4000 θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, με σχέση κοινωφελούς εργασίας, 12μηνης διάρκειας, με τα αντίστοιχα επιδόματα, οι οποίες θα καλύπτονταν οικονομικά, με 48.800.000 ευρώ από τα έσοδα της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, χρήματα τα οποία με τη νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), τελικά δεν θα μπουν στα κρατικά ταμεία.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αναμένεται τις επόμενες μέρες η ρύθμιση «γέφυρα» για τις τηλεοπτικές άδειες, την οποία προανήγγειλε ο αρμόδιος  Υπουργός Επικρατείας, προκειμένου να διερευνηθεί τι μπορεί να περισωθεί από αυτόν τον σχεδιασμό.

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, έτσι ώστε αυτή η παρέμβαση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας που είχαμε προβλέψει με 4.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, να μην ακυρωθεί, αλλά προφανώς μας δημιουργεί επιπλέον δυσκολία. Θα υπάρξει μία καθυστέρηση. Θα κάνουμε όμως μία προσπάθεια να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε από αυτό το σχεδιασμό», δήλωσε ο κ.Ξανθός.
sogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]