ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σε εξέλιξη η νέα κακοκαιρία...

αρκετά βροχερή θα είναι η νέα εβδομάδα
Πρόσκαιρη βελτίωση παρουσίασε ο καιρός την Κυριακή, ωστόσο απο τα ξημερώματα της Δευτέρας, εκ νέου βροχές σημειώνονται και πάλι στα Δυτικά. Τις αμέσως επόμενες ώρες, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Κεντρική και Βόρεια χώρα, ενώ σταδιακά θα ενταθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αναμένεται η χώρα μας να επηρεαστεί από διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας, τα οποία θα δώσουν μεγάλα ύψη βροχής. Τα διαστήματα βελτίωσης του καιρού θα είναι πρόσκαιρα και με μικρή διάρκεια. Ουσιαστική βελτίωση του καιρού, δεν φαίνεται πριν από την Κυριακή.

Την ώρα που μεγάλο μέρος της χώρας έχει υποδεχτεί το φθινόπωρο, στην Κρήτη το καλοκαίρι επιμένει!!! Καλοκαιρινές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Οι υψηλότερες μέγιστες σημειώθηκαν στη Σητεία με 31.1 βαθμούς, στον Άγιο Νικόλαο με 30.8 βαθμούς, στο Ηράκλειο με 30.3 βαθμούς και στην Κνωσό με 30 βαθμούς.

Kαι ενώ στην Κρήτη δεν έπεσε στάλα βροχής, στην υπόλοιπη χώρα σημειώνονταν καταιγίδες. Έως τις 19:00 τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Ηγουμενίτσα με 25.8 χιλιοστά, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας με 23.8 χιλιοστά, στην Παραμυθιά με 18.4 χιλιοστά και στην Κέρκυρα με 18 χιλιοστά.

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν όμως και την Παρασκευή. Παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αλλά και τις ιστοσελίδας μας, πως η Ανατολική και Νότια Ελλάδα δεν θα επηρεαζόταν από την κακοκαιρία, εν τούτης, θύελλα σάρωσε το βράδυ της Παρασκευής την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Αθήνα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στην Αρχαία Ολυμπία με 118.2 χιλιοστά, στους Παξούς με 88.8 χιλιοστά, στο Καρπενήσι με 80 χιλιοστά και στην Πάργα με 71 χιλιοστά. Η έντονη βροχόπτωση, προκάλεσε προβλήματα σε πολλές περιοχές. Η Πυροσβεστική δέχθηκε, συνολικά, 328 κλήσεις για παροχές βοήθειας από τις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.
πηγη xalazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]