Χάρτα και Μητρώο Εθελοντών δημιουργεί ο Δήμος Αρταίων

Χάρτα και Μητρώο Εθελοντών δημιουργεί ο Δήμος Αρταίων
Στην δημιουργία Χάρτας και Μητρώου Εθελοντή προχωρά ο Δήμος Αρταίων. Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση και ενε
ργοποίηση των συμπολιτών, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στην βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας, μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Αρταίων.
Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «καλούμε τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν αυτή τη δράση του Δήμου. Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι ο εθελοντισμός μπορεί να κινητοποιήσει ένα ευρύ φάσμα πολιτών, με ιδιαίτερες ανησυχίες και ενδιαφέροντα, αλλά και διάθεση προσφοράς στην πόλη όπου ζουν. Παράλληλα, είναι αλήθεια ότι ο εθελοντισμός μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στην κρίση, καθώς η προσφορά προς το συνάνθρωπο είναι ότι καλύτερο σε αυτές τις εποχές. Η κοινή δράση των πολιτών μπορεί να αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία των πολιτών, ενώ παράλληλα με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ο ίδιος ο Δήμος μας, λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, οι εθελοντές μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σε σημαντικά κομμάτια της λειτουργίας του Δήμου, άρα και της ίδιας της πόλης μας».
Κάθε Εθελοντής θα αποκτήσει την «Κάρτα του Εθελοντή», που είναι μια κίνηση επιβράβευσης και αναγνώρισης της προσφοράς του από το Δήμο, ενώ θα προμηθεύεται και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό από το Δήμο. Αξιοποιώντας τους Εθελοντές, ο Δήμος Αρταίων θα επικεντρωθεί στους εξής τομείς:
Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Παιδείας
Περιβάλλοντος
Πολιτικής Προστασίας (ως μέλη ΔΟΑΚ)
Πολιτισμού
Αθλητισμού
Πρασίνου
Εργασιών Καθημερινότητας
Διάφοροι Άλλοι
Κάθε κάτοικος της Άρτας που επιθυμεί να προσφέρει μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων www.arta.gr και αφού επιλέξει το σχετικό μπάνερ με τίτλο «ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!» μπορεί να συμπληρώσει ηλεκτρονικά και να στείλει την αίτηση εγγραφής στο μητρώο εθελοντών του Δήμου Αρταίων στο e-mail ethelontismos@arta.gr.
Η αίτηση εγγραφής γίνεται και με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερομένου, στο Δημαρχείο, στο Γραφείο Δημάρχου ή στο Γραφείο της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Κουτρούμπα ή στο Γραφείο Τύπου κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]